MAINOS

Talvi on parasta aikaa kodin ja veneen kunnostustöille

MAINOS -

Paukkupakkasten purressa tai loskakelien piiskatessa pitkin pitkää talvikautta on aika keskittyä sisätiloissa tehtäviin huolto- ja kunnostustöihin. Talvi on mitä parhainta aikaa toteuttaa talviteloilla olevan veneen uudistus tai keittiö- ja kylpyhuoneremontti. Rakennus- ja huoltoalan ammattilaiset eivät pysty ulkotöitä täyspainotteisesti tekemään talven aikana, joten ammattitaitoista työvoimaa on huoltotöille talven aikana helpommin saatavilla kohtuuhintaan. Talven keskellä on hyvä teettää kauan harkittu kylpyhuone- ja saunaremontti tai uudistaa keittiön kaapistot, keittiökoneet ja työtasot vastaamaan modernin kodin tarpeita. Veneilijälle varastoidun veneen kunnostus- ja uudistustyöt ovat luonnollisesti talven aikana tehtäviä töitä, joihin saa talvella helpommin palkattua esimerkiksi erikoispuusepän tekemään veneen sisustukseen liittyviä töitä tai ammattimaalarin pintakäsittelemään veneen pinnat kauttaaltaan.  

Talvella teetettävän remontin ja huoltotyön kilpailutus olisi parasta tehdä ajoissa kesän tai alkusyksyn aikana, mutta lyhyelläkin varoitusajalla alan ammattilaisia on saatavilla erilaisiin töihin. Pienyrittäjät kertovat talven olevan hiljaisempaa aikaa, joten yhdellä puhelinsoitolla voi saada ammattitaitoiset remontoijat nopeasti kohteeseen. Kysellä siis kannattaa, vaikka olisi vasta talven tultua liikkeellä tekijöitä etsimässä. Remontin tai huoltotyön rahoitus järjestyy yhtä lailla nopeasti käyttäen Lainaa-helposti.fi lainavertailupalvelua. Nopeasti etenevä remontti saattaa tuoda eteen esimerkiksi uusien kodinkoneiden hankintakuluja, jotka voi tarvittaessa kattaa kohtuullisen koron omaavalla lainarahalla ja lyhentää lainaa pienemmissä erissä kuukausittain takaisin. Remontin alettua tarvittavat materiaalit ja laitteet tulee pystyä hankkimaan nopeasti, jotta ammattilaisten työaikaa ei mene hukkaan, joten rahoituksenkin on järjestyttävä nopeasti.  

Kylpyhuoneet ja veneet kuntoon talvella  

Kylpyhuone ei ole enää pelkkä nopea peseytymistila, jossa käydään pikaisesti harjaamassa hampaat ennen päivän askareita tai nukkumaanmenoa. Sisustussuunnittelijat kertovat alati kasvavista toiveista tuoda oman kodin kylpyhuoneisiin kylpylämäistä tunnelmaa, jossa vietetään aikaa ja rentoudutaan samaan tapaan kuin olohuoneen sohvalla. Ammattilaisen avulla laadittu suunnitelma kylpyhuoneremontista auttaa hahmottamaan remontin suuruusluokan. Kun kyseessä on märkätila, tarvitaan työn toteuttajaksi ammattilainen, joka vastaa materiaalien laadukkaasta asennuksesta. Kustannuksia voi kertyä niin LVI-asentajan tekemistä putkitöistä kuin laatoittajan tekemästä vesieristetystä ja oikeansuuntaiset kaadot omaavan lattian pinnoitustyöstä. Nämä ovat töitä, jotka kannattaa jättää ammattilaiselle ja talven aikana suurten työmaiden ollessa tauolla, on ammattilaisia paremmin saatavilla pientyökohteisiin.  

Rannikkoseudun ja jokilaakson veneilijöille talvikausi on mitä parhain aika huoltaa ja uudistaa omaa venettä, oli se sitten soutuvene, huvijahti tai jotain siltä väliltä. Veneen talvisäilytys ulkotiloissa mahdollistaa joidenkin huoltotöiden tekemisen tai teettämisen, mutta isompaa venehuoltoa talvivarastoinnin aikana suunniteltaessa on paras varata hallisäilytyspaikka veneelle. Usein venehallisäilytystä tarjoavat yritykset toteuttavat veneen huoltotöitä aina pesuista pintakäsittelyihin, moottorihuoltoihin ja sisustuksen uusimiseen saakka. Lämmitetyissä halleissa voidaan toteuttaa suurempiakin kunnostustöitä, esimerkiksi lujitemuoviasennuksia.  

Yhteenveto  

Pienyritykset ottavat mielellään talvikaudelle sisätiloissa tehtäviä remontteja, kuten keittiö- ja kylpyhuoneremontteja mukaan lukien saunojen uusimistyöt. Kotitalousvähennys kannattaa aina hyödyntää kodin remontteja teettäessä. Pienempiä pintojen uusimistöitä, kuten tapetointia tai seinien maalausta voi hyvin tehdä itse ja saada hyvää jälkeä aikaan huolellisella työskentelyllä. Monet remonttikohteet, varsinkin märkätilaremontit, vaativat kuitenkin erikoisosaamista, jota löytyy vain kokeneilta ammattilaisilta. Jos ei tällaista ammattitaitoa omaa, kannattaa työllistää paikallisia pienyrityksiä ja teetättää nämä työt heillä. Itse voi keskittyä sisustuksen viimeistelyyn luomalla uudistettuihin tiloin omannäköisen tunnelman

Veneilyä harrastavalle talvikauden huoltotyöt ovat jokavuotinen rutiini. Nämäkin työt on helppo teetättää alan ammattilaisilla talvisäilytyksen aikana, jos itsellä ei ole aikaa tai osaamista veneen huoltamiseen. Talvisäilytystä tarjoavilta yrityksiltä kannattaa kysellä pakettihintaa, joka sisältää veneen noston, säilytyksen ja huoltotyöt. Näin saattaa säästää hieman kustannuksissa ja pääsee helpommalla kuin kaiken erikseen tilaamalla.

Rakennus- ja huoltotöiden osalta kannattaa hyödyntää talvikauden mahdollisuuksia. Jos sisätiloissa tapahtuva isompi remontti tai huoltotyö on mielessä, oli kyseessä sitten kodin, mökin tai veneen uudistus, saattaa paras aika työn teettämiselle hyvinkin olla talvipakkasten keskellä.