Luottokortin korko – Vinkkejä koron hallintaan

Luottokortin korko on kortin vertailussa yksi tärkeimmistä huomioitavista tekijöistä. Korko vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon maksat käytetystä luotosta, jos et maksa koko laskua eräpäivään mennessä. Luottokortilla voi olla käytössä kaksi erilaista laskutapaa korolle: kiinteä korko ja muuttuva korko. Kiinteä korko pysyy samana, kun taas muuttuva korko voi vaihdella markkinakorkojen mukaan. Kiinteä korko voi tarjota enemmän ennakoitavuutta, kun taas muuttuva korko voi tarjota mahdollisuuden hyötyä alhaisemmista koroista, jos yleinen korkotaso laskee.

Vinkkejä luottokortin koron hallintaan

• Vertaile korkoja: Ennen luottokortin valitsemista vertaile eri korttien korkoja. Valitse kortti, joka tarjoaa kilpailukykyisen koron ja sopivat muut ehdot.

• Maksa koko lasku kerralla: Paras tapa välttää korkokuluja on maksaa koko luottokorttilasku eräpäivään mennessä. Tällöin et joudu maksamaan korkoa lainkaan. Mikäli kortissa ei ole lisäksi laskutuspalkkiota ja sen omistaminen on maksutonta, voi kortin käyttäminen olla parhaassa tapauksessa ilmaista.

• Neuvottele korkoasi: Jos olet ollut pankin asiakas pitkään ja omaat hyvän maksuhistorian, voit saada koron alemmaksi neuvottelemalla.

Täältä voit hakea luottokorttia

Alisa Pankki on suomalainen digitaalinen pankki, josta voit hakea luottokorttia jopa 45 vuorokauden korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla. Kortissa ei ole kiinteää kuukausi- tai vuosimaksua. Näin luottokortti sopii hyvin vaikkapa varakortiksi, koska sen omistaminen on maksutonta, mutta se on tarpeen tullen heti käytössä. Vieraile Alisa Pankin verkkosivuilla ja lue lisää kortista.