Venerahoituksen kilpailutus säästää rahaa venehankinnassa

Veneily on monelle suomalaiselle rakas harrastus. Eikä ihme, sillä onhan Suomessa lukematon määrä kauniita järviä, paljon merta ja upeaa saaristoa. Veneilymahdollisuudet ovatkin monipuoliset ja jokainen veneilykausi tarjoaa omat ainutlaatuiset kokemuksensa ja tunnelmansa.

Perämeren rannikko on täynnä kauniita merimaisemia, nähtävyyksiä ja historiaa. Myös Saimaa, Päijänne, Kallavesi ja monet muut järvet ovat suosittuja veneily- ja mökkeilypaikkoja. Niiden rannoilla sijaitsee monen rakas kesämökki. Saaristokin tarjoaa upeat mahdollisuudet veneilyyn. Veneilijät pääsevät nauttimaan meren aalloista ja kallioisista rannoista.

Veneen hankkiminen omaksi voi kuitenkin olla suuri taloudellinen ponnistus. Siihen tarvitaan usein merkittävä summa rahaa, jota ei välttämättä löydy säästötililtä tuosta noin vain. Moni ratkaisee tilanteen hakemalla venerahoitusta. Venerahoitus on laina, jonka avulla voit rahoittaa veneen hankinnan ja muita veneilyyn liittyviä kuluja nopeasti ja vaivattomasti.

Kun haet venerahoitusta Nordic Bankin lainavertailun kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella yli 30 lainantarjoajaa. Noista tarjouksista on helppo valita paras ja edullisin rahoitusvaihtoehto. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä yhteishakijan kanssa. Yhdessä teidän on mahdollista saada isompi lainasumma ja matalampi korko. Yhdessä haettu laina voi siis tulla huomattavasti halvemmaksi kuin yksin haettu.

Venerahoitus – Mikä se on ja miten se toimii?

Vakuudeton venerahoitus toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin laina. Rahoitusta haetaan netistä, ja se on tarkoitettu juuri veneen ja veneilyvarusteiden hankkimiseen. Omaisuutta ei tarvitse laittaa lainan vakuudeksi, eikä tällaiselle lainalle tarvita myöskään takaajaa. Tällainen rahoitus sopii erinomaisesti myös henkilöille, joilla ei ole vakuutta käytössään.

Koska kyseessä on vakuudeton laina, jota haetaan netistä, on se erittäin nopea vaihtoehto. Aikaa ei kulu vakuuksien arvioimiseen eikä lainaneuvotteluihin, joten päätös rahoituksen myöntämisestä voidaan tehdä todella nopeasti. Rahat siirretään yhden arkipäivän kuluessa sopimuksen solmimisesta. Parhaassa tapauksessa ne saa jo samana päivänä. Koska tällaisen rahoituksen saa niin pian, mahdollistaa se nopean toiminnan venekaupoilla. Kun vastaan tulee omiin tarpeisiin sopiva vene, voi sitä varten hakea rahoitusta ja venettä pääsee ostamaan sen turvin melkein heti.

Venerahoitusta voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot. Rahoitusta voi hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Myös toista hakijaa koskevat samat vaatimukset. Rinnakkaishakijan kanssa voitte saada lainalle pienemmän koron, joten yhteinen laina voi olla merkittävästi halvempi kuin yksin haettu.

Laina-aika on 1-15 vuotta. Takaisinmaksuaika riippuu tietysti lainan koosta sekä sinun taloudellisesta tilanteestasi. On tärkeää sopia laina-aika sopivan mittaiseksi, jotta pystyt maksamaan jokaisen kuukausierän ongelmitta.

Näin venerahoitus kilpailutetaan netissä

Venerahoituksen kilpailutus on kätevä tapa säästää rahaa veneen hankinnassa. Lainan kilpailuttaminen netissä on nopeaa ja helppoa eikä se maksa mitään. Tavoitat yhdellä hakemuksella useita lainantarjoajia. Sinun ei siis tarvitse lähettää lainahakemusta jokaiseen pankkiin ja rahoitusyhtiöön erikseen. Kun teet hakemuksen Nordic Bankissa, voit saada jopa kymmeniä tarjouksia eri paikoista.

Venerahoituksen kilpailuttamisessa on kolme helppoa vaihetta:

1. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin sivuilla.

2. Vertaile lainatarjouksia.

3. Valitse paras lainatarjous, nosta rahat tilillesi ja osta vene.

Kaikki tarjoukset lähetetään sinulle sähköpostitse. Pääse tutustumaan niihin myös kirjautumalla verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus tekee vertailusta vieläkin vaivattomampaa, sillä näet heti, missä tarjouksessa on matalin korko.

Kiinnitä huomiota tarjouksissa erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää sekä koron että kulut, joten se kertoo, mitkä ovat rahoituksen todelliset kustannukset vuositasolla. Tarkastele tarjouksista myös lainan määrää, laina-aikaa sekä muita ehtoja, kuten lyhennysvapaan mahdollisuutta. Kun olet valinnut parhaan tarjouksen ja allekirjoittanut sopimuksen, saat rahat tilillesi jo yhden päivän kuluessa.

Mikä on sopiva lainasumma veneen hankintaan?

Voit rahoittaa veneen ja lisävarusteet kokonaan lainalla, tai voit hankkia sen säästöjen ja lainan yhdistelmällä. Veneen hinta riippuu monesta tekijästä. Sihen vaikuttavat esimerkiksi veneen malli, koko, merkki ja varusteet. Veneen voi saada ostettua esimerkiksi 10 000 euron tai 15 000 euron lainalla, ainakin jos hankintaan käyttää myös omia säästöjä tai kyseessä on käytetty vene.

Ennen rahoituksen hakemista on hyvä arvioida mahdollisimman tarkkaan, millainen lainasumma sitä varten tarvitaan. Budjetissa kannattaa ottaa huomioon myös kaikki tarvittavat varusteet sekä veneen käyttökustannukset. Kuluja aiheutuu esimerkiksi laituripaikasta ja talvisäilytyksestä, vesillelaskuista- ja nostoista sekä huolloista ja polttoaineista. Kaikki nämä kannattaa ottaa huomioon jo heti aluksi, kun alat pohtimaan, mikä olisi sopiva lainasumma veneen ostamiseen.

Lainaa voi hakea samassa hakemuksessa tarpeen mukaan myös lisävarusteita sekä erilaisia kuluja varten. Lainarahojen käyttökohdetta ei määrätä mitenkään, kun kyseessä on vakuudeton laina. Siksi samassa hakemuksessa voi hakea rahoitusta useaa eri hankintaa varten. Voit hakea lainaa myös erilaisiin veneen lisävarusteisiin tai vaikkapa kalastus- ja retkeilyvarusteisiin.