Luontaistuotteet ovat vallanneet terveyshyllyt: Mitä ne ovat?

Luontaistuotteet ovat kasvi-, kivi- ja eläinkunnasta tai bakteereista peräisin olevia valmisteita, joita käytetään terveyden edistämiseen. Ne ovat yhdistelmä perinteitä, innovaatioita ja luonnon voimaa. Luontaistuotteiden kirjo ei rajoitu pelkästään lääkkeisiin ja lisäravinteisiin; se kattaa myös ruoan ja ihonhoidon.

Luontaistuotteiden suosio kasvaa, koska ne tarjoavat sekä luonnonmukaisia että ekologisia vaihtoehtoja synteettisille aineille. Myös niiden monipuolisuus houkuttaa - Luontaistuotteista voi saada avun niin unenlaadun parantamiseen, lihasten vahvistamiseen kuin terveelliseen ruoanlaittoon. Oikein käytettynä luontaistuotteet ovat turvallisia ja hyödyllisiä.

Unirytmin luonnollinen säätely

Unirytmi vaikuttaa olennaisesti terveyteen, hyvinvointiin ja suorituskykyyn. Luonnollinen säätely tarkoittaa unirytmin parantamista ilman lääkehoitoa, kuten ylläpitämällä säännöllistä nukkumaanmenoaikaa. Myös päivänvalon riittävä saanti päiväsaikaan ja pimeän ympäristön varmistaminen yöllä voivat edistää säännöllistä unirytmiä. Uniongelmien hoitoon voi lisäksi käyttää luontaistuotteita.

-Melatoniini on kehossa luonnollisesti esiintyvä ‘yöhormoni’. Luontaistuotteena sitä käytetään parantamaan unen laatua. Melatoniinista on apua myös niille, jotka kamppailevat nukahtamisen tai heräilemisen kanssa, sillä se toimii myös luonnollisena hoitona unihäiriöihin, kuten jetlagiin.

-Lääkekasvi kamomillan uutetta on käytetty vuosisatojen ajan rauhoittamaan mieltä ja nopeuttamaan nukahtamista. Kamomillauutteen nauttiminen veden seassa ennen nukkumaanmenoa voi auttaa rentouttamaan kehoa ja parantamaan unirytmiä.

Kestävyyttä keholle läpi elämän

Terveelliset elämäntavat koostuvat ravitsemuksen lisäksi liikunnasta, ja liikuntakykyä on tärkeä vaalia läpi elämän. Luontaistuotteista löytyy ratkaisut myös liikkuvuuden ja jaksamisen tueksi.

-Glukosamiini on aminosokeri, joka esiintyy luontaisesti ihmiskehossa ja on osa rustokudosta. Luontaistuotteena se on suunnattu nivelten hyvinvoinnille, ja sitä voi saada myös äyriäisten kuorista. Glukosamiini voi lievittää nivelrikon oireita ja parantaa nivelten liikkuvuutta.

-Proteiinijauheet taas tarjoavat tehokkaan tavan tukea lihasten kasvua ja palautumista. Proteiinilisää voivat tarvita kuntoilijoiden lisäksi esimerkiksi kasvissyöjät ja vegaanit sekä ikäihmiset. Proteiinijauhe onkin kätevä ja hyvänmakuinen ratkaisu proteiinivajeeseen, ja sen voi sekoittaa esimerkiksi smoothien tai puuron joukkoon.

Yllä mainittujen tuotteiden lisäksi hyvin varustellusta luontaistuotekaupasta saa paljon muita liikuntaa ja aktiivista elämää tukevia tuotteita. Laajin valikoima luontaistuotteita on usein verkkokaupoissa, joissa voi myös vierailla milloin ja mistä käsin tahansa. Parhaista kaupoista saa pakettiin myös ravintotuotteet.

Herkullista ruokaa terveellisillä rasvoilla

Rasva tekee ruoasta mehevää ja maistuvaa, mutta se ei runsaissa määrin ole terveellistä. Ruoanlaittoon ja maustamiseen sopivat öljyt ja ghee voivat tarjota terveellisemmän vaihtoehdon perinteiselle voille.

Esimerkiksi oliiviöljy sisältää runsaasti monityydyttämättömiä rasvahappoja, jotka voivat olla sydämelle terveellisiä. MCT-öljy taas sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja, jotka ovat nopeasti käytettävissä olevia energialähteitä.

Ghee, eli kirkastettu voi, on intialaisen keittiön aarre, joka on löytänyt tiensä länsimaihin. Sen monipuolisuus ja maun rikkaus tekevät siitä suositun valinnan niille, jotka etsivät terveellisempiä vaihtoehtoja tavalliselle voille. Ghee on lisäksi laktoositon, joten se sopii useille suomalaisille.

Tilaa luontaistuotteet nopeasti ja turvallisesti kotimaisesta verkkokaupasta

Luontaistuotteiden monipuolisuus ja saatavuus tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille. Niiden yhdistelmä luonnon tarjoamia ainesosia ja modernia tieteellistä tutkimusta tarjoaa mahdollisuuden tukea terveyttä ja hyvinvointia helposti keskellä monimutkaista ja kiireistä nykymaailmaa.

Oiva Apteekki on luontaistuotekauppa netissä, joka myy vain huolellisesti valikoitujen valmistajien tuotteita puhtautta ja paikallisuutta painottaen. Tilauksesi käsitellään 1-3 arkipäivässä, ja toimitetaan luotettavasti joko noutopisteeseen tai kotiin asti. Oivalta saat niin ravintolisät, vitamiinit kuin luonnonkosmetiikkatuotteet laatutakuulla!