Ammattilaisen vinkit: näin valitset optimaalisen matkalaukun

Yksi tärkeimmistä asioista ennen matkalle lähtöä on se, millainen matkalaukku olisi paras valinta tulevaa seikkailua varten. Matkalaukku ei ole vain vaatteiden ja tavaroiden säilytyspaikka, vaan se on matkakumppani, joka voi joko helpottaa tai hankaloittaa matkustuskokemusta. Tästä artikkelista saat laukkualan ammattilaisten hyödylliset vinkit, joiden avulla osaat valita oikeanlaisen matkalaukun.

Kemin Laukku on suomalainen matkalaukkujen asiantuntija, joka ymmärtää matkailijoiden tarpeet ja haasteet. Meillä on vuosikymmenten kokemus matkalaukuista, ja otamme myyntiin vain hyviksi havaittuja laukkuja. Voit tulla tutustumaan valikoimaan Kemin myymäläämme tai tehdä ostoksia verkkokaupassamme osoitteessa Laukkuni.fi.

Matkalaukun koko

Matkalaukun koon valitseminen on ensimmäinen ja tärkeä askel matkavalmisteluissa. Matkalaukun sopiva koko riippuu pitkälti matkan luonteesta ja omista tarpeistasi. Matkalaukut voidaan jakaa karkeasti kolmeen kokoluokkaan: pienet matkalaukut, isot matkalaukut ja erittäin isot matkalaukut.

Pieni matkalaukku, jonka tilavuus on noin 70 litraa, on ihanteellinen valinta lyhyille matkoille ja kevyesti pakkaaville matkustajille. Se soveltuu hyvin yhden henkilön viikon mittaiselle reissulle. Pienempi matkalaukku on kätevä myös kaupunkilomilla ja julkisissa kulkuvälineissä, sillä se mahtuu helposti ahtaisiin tiloihin ja sitä on helppo kuljettaa mukana.

Iso matkalaukku, jonka tilavuus on yleensä noin 90 litraa, on suosituin valinta perheille ja kahdelle matkustajalle. Tämä koko tarjoaa runsaasti tilaa vaatteille, kengille ja muille tavaroille. Iso matkalaukku on erinomainen vaihtoehto pidemmillekin lomille, kun mukana on enemmän tavaroita.

Superiso matkalaukku, jonka tilavuus on noin 110 litraa, sopii erityisesti pitkille matkoille, kun haluat ottaa mukaasi vain yhden matkalaukun. On kuitenkin tärkeää huomioida lentoyhtiöiden asettamat koko- ja painorajoitukset, jotta vältät mahdolliset lisämaksut ja haasteet lentokentällä.

Valitse sopiva materiaali

Matkalaukun valinnassa yksi tärkeimmistä asioista on materiaali. Materiaali valitaan tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Oikein valitulla materiaalilla voit varmistaa matkan sujuvuuden ja matkatavaroidesi turvallisuuden.

Polypropeeni on erinomainen valinta, jos haluat kestävän ja melko kevyen laukun. Polykarbonaatti taas on keskihintainen, kevyt materiaali. ABS-muoviset matkalaukut ovat edullisempia vaihtoehtoja mutta eivät yhtä kestäviä kuin muut.

Alumiiniset matkalaukut erottuvat tyylikkäällä ulkonäöllään ja kestävyydellään. Ne kestävät kovaakin käyttöä ja tarjoavat hyvän suojan matkatavaroillesi. Alumiiniset laukut ovat kuitenkin painavia, mikä voi olla ongelma, kun matkustat lentäen.

Kankaiset matkalaukut ovat erinomainen valinta kevyttä matkustamista suosiville. Ne ovat joustavia ja kevyitä, mutta ne eivät tarjoa läheskään yhtä hyvää iskunkestävyyttä kuin kovapintaiset laukut.

Iso Samsonite Essens matkalaukku on valmistettu kierrätetystä polypropeenista. Laukkua on saatavana myös keltaisena ja grafiitin värisenä.

Samsonite matkalaukut ovat kevyitä ja kestäviä, sekä niissä on laadukkaat pyörät ja innovatiivinen lukitusjärjestelmä.

Laadukkaat pyörät ja luotettava sulkemismekanismi

Matkalaukun valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota sulkemismekanismiin ja pyöriin, sillä ne vaikuttavat merkittävästi matkan sujuvuuteen.

Vetoketju on yleinen ja käytännöllinen vaihtoehto. Vetoketjut ovat yleensä luotettavia ja kestäviä, mikä tekee niistä hyvän valinnan. Jos haluat lisätä turvallisuutta matkatavaroillesi, harkitse lukittavaa matkalaukkua. Tällainen laukku suljetaan lukolla kolmelta sivulta, jolloin se sulkeutuu tiiviisti ja estää esimerkiksi ötököiden pääsyn laukkuun.

Matkalaukun pyörien laatu vaikuttaa siihen, miten vaivatonta laukkua on kuljettaa. Nykyaikaisissa matkalaukuissa on yleensä neljä pyörää. Parhaat laukut on varustettu tuplapyörillä, jotka takaavat erinomaisen liikkuvuuden.

Matkalaukun sisusta

Käytännöllinen sisätila auttaa sinua pitämään matkatavarasi järjestyksessä ja helpottaa pakkaamista. Monissa matkalaukuissa on käteviä kiinnitysremmejä, jotka pitävät vaatteesi ja tavarasi paikoillaan matkan aikana. Taskut tarjoavat kätevän säilytyspaikan pienille esineille.

Työmatkoilla liikkuvan kannattaa hankkia matkalaukku, jossa on hyvin tilaa kaikille tarvittaville tavaroille ja jossa vaatteet saa kuljetettua helposti suorana.

Varaosien saatavuus

Jos matkalaukku on kovassa käytössä, se saattaa vaurioitua ajan myötä. Kun valitset matkalaukun, johon on saatavilla varaosia, voit korjata sen helposti ja edullisesti, kun jokin osa menee rikki tai kuluu käytössä. Näin sinun ei ole pakko ostaa aina uutta matkalaukkua, joten säästät rahaa.

Matkalaukun takuuaika voi viitata myös siihen, että laukkuun saa varaosia pidempään. On todennäköisempää löytää varaosia matkalaukkuun, jonka takuuaika on 10 vuotta kuin laukkuun, jonka takuu on vain parin vuoden mittainen.

Jos matkustat usein ja matkalaukkua käytetään paljon, varaosien saatavuus voi olla ratkaiseva tekijä. Jos taas matkustat harvemmin, varaosien puuttuminen ei ehkä ole niin merkittävä asia.

Samsonite Happy Sammies lasten reppujen ja matkalaukkujen kuosit ovat kerrassaan ihastuttavia.