Arki helpommaksi: opas kuivausrummun ostajalle

Miksi kuivausrumpu kannattaa hankkia? Miten kuivausrumpu toimii ja miten löydät kotiisi laadukkaan kuivausrummun? Näihin kysymyksiin löydät vastaukset tästä artikkelista!

Monta syytä hankkia kuivausrumpu

Vaatteiden nopea kuivatus on erityisen kätevää silloin, kun tarvitset puhdasta ja kuivaa vaatetta nopeasti. Kuivausrumpu helpottaa kiireistä arkea, kun pyykkien ripustamiseen ei kulu aikaa.

Käytännöllinen kuivausrumpu vähentää vaatteiden määrää: et tarvitse niin montaa vaatekertaa, kun puhtaat vaatteet ovat nopeammin käytettävissä pesun jälkeen. Kuivausrumpu säästää myös tilaa, koska vaatteita ei tarvitse ripustaa kuivumaan ympäri asuntoa. Kuivausrummuissa on erilaisia kuivausohjelmia eri vaatetyypeille ja tekstiileille.

Kuivausrummussa voi kuivattaa näitä vaatteita:

– t-paidat, farkut ja muut puuvillavaatteet

– vaatteet, jotka sisältävät synteettisiä kuituja, kuten polyesteri tai nailon

– useimmat liinavaatteet ja pyyhkeet

Energiatehokkaat mallit voivat säästää energiaa ja siten rahaa pitkällä aikavälillä. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löytyvät energiatehokkuudeltaan parhaimmat A-luokan kuivausrummut muun muassa LG-, Bosch- ja Whirlpool-merkeiltä.

Näin kuivausrumpu toimii

Kun kuivausrumpu käynnistetään, puhallin alkaa puhaltaa ilmaa kuivausrummun sisälle. Lämmin ilma virtaa vaatteiden läpi ja rumpu pyörii jatkuvasti, jotta vaatteet eivät takerru kiinni toisiinsa. Pyörivä liike varmistaa sen, että kaikki vaatteet altistuvat tasaisesti lämpimälle ilmalle, mikä nopeuttaa kuivausprosessia.

Vaatteista kostunut ilma kulkee kuivausrummussa olevan kosteusanturin ohi. Anturi mittaa ilman kosteuden ja pysäyttää kuivausprosessin, kun vaatteet ovat tarpeeksi kuivia. Kosteus poistuu kuivausrummusta joko kondensoitumalla vesisäiliöön tai poistoletkulla.

Kuivausrummuissa käytetään pääasiassa kolmea erilaista tekniikkaa:

1. Kondensointi lämpöpumpulla

Lämmityselementti lämmittää ilmaa, joka puhalletaan rummun sisälle. Kuuma ilma ohjataan kondensaattorin läpi, jossa se jäähdytetään. Kosteus tiivistyy vedeksi, joka kerätään astiaan tai pumpataan pois. Jäljelle jäänyt viileä ilma ohjataan takaisin lämmityselementille, jossa se lämmitetään uudelleen.

2. Lämpöpumppu

Samanlaisia kuin mallit, joissa on kondensointi lämpöpumpulla, mutta näissä ei käytetä erillistä lämmityselementtiä. Kuivausrummun ilma lämmitetään, jotta se voi kuivata vaatteet, ja sen jälkeen ilma ohjataan kondensaattorin läpi, jossa kosteus tiivistyy vedeksi.

3. Tiivistyminen

Perinteisessä mallissa lämmityselementti tuottaa kuumaa ilmaa, joka puhalletaan vaatteiden läpi. Kostea ilma tiivistyy vedeksi, joka kerätään erilliseen astiaan. Tiivistymistä käyttävät kuivausrummut eivät ole yhtä energiatehokkaita kuin lämpöpumpulliset tai kondenssikuivausrummut, mutta ne ovat yleensä edullisempia.

Löydät eri tekniikoilla varustetut kuivausrummut Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta. Jos myös pyykinpesukoneen hankkiminen on ajankohtaista, voit harkita hankkivasi kuivausrummulla varustetun pesukoneen.

Vertaile kuivausrumpuja ennen ostopäätöstä

Kun olet hankkimassa uutta kuivausrumpua, tarkista ja vertaile näitä ominaisuuksia:

1. Voit valita kondensoivaa lämpöpumppua, lämpöpumppua tai tiivistymistä käyttävän kuivausrummun. Lämpöpumpulliset kuivausrummut ovat yleensä energiatehokkaampia.

2. Tarkista, kuinka paljon pyykkiä kuivausrumpu voi kuivattaa kerralla. Valitse kapasiteetti perheesi tarpeiden mukaan.

3. Tarkista kuivausrummun energialuokitus. Energiatehokkaat laitteet voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä, koska ne kuluttavat vähemmän sähköä.

4. Kuivausrummun melutaso voi vaihdella eri malleissa. Jos kuivausrumpu sijoitetaan asuintiloihin, haluat todennäköisesti hiljaisen mallin.

5. Tutki, mitä erilaisia kuivausohjelmia ja toimintoja kuivausrummussa on. Esimerkiksi erilaisille tekstiileille tarkoitetut ohjelmat ja kuivatuksen ajastus voivat olla hyödyllisiä toimintoja.

6. Helposti puhdistettavat suodattimet ja käyttäjäystävälliset ohjauspaneelit tekevät käytöstä vaivattomampaa.

7. Varmista, että sinulla on sopiva tila kuivausrummulle. Jos asennat kuivausrummun pesukoneen päälle, kuivausrummun tulee olla samanmittainen kuin pesukoneen.

8. Vertaile eri mallien hintoja ja etsi laite, joka sopii budjettiisi.

9. Lue arvosteluja ja kokemuksia eri malleista saadaksesi paremman käsityksen niiden suorituskyvystä ja kestävyydestä käytössä.

Tutki näitä ominaisuuksia huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit seuloa hakutuloksista kuivausrummut erilaisten ominaisuuksien tai mittojen mukaan. Kuivausrumpu voi myös olla tarpeellinen lahja esimerkiksi omaan kotiin muuttavalle nuorelle. Tilaa säästävä kuivausrumpu saattaa olla hyödyllinen myös loma-asunnossa.