Kesän kuumat kortit: Avain Säästöpankin vinkit turvalliseen ja helppoon maksamiseen lomalla ja arjessa

Pankkikortti kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan.

Kesällä ja lomaillessa moni meistä suhtautuu rahankäyttöön rennommin ja tekee arjesta poikkeavia ostoja ja maksuja. Maksukortteja löytyy yhä useamman kuluttajan lompakosta – voihan niillä maksaa lähes missä tahansa ja usein myös huomattavasti turvallisemmin kuin käteisellä.

Kesä on myös verkossa shoppailun aktiivista aikaa ja esimerkiksi alennusmyyntien alkaminen näkyy nettikauppojen sivustoilla.

”Turvallinen ja helppo maksaminen on monen asiakkaan tärkein peruste kortin käyttöön, mutta maksukorteilla saa käyttöönsä monipuolisesti myös muita etuja”, liiketoimintajohtaja Susanna Järvenpää Avain Säästöpankista kertoo.

Avain Säästöpankin liiketoimintajohtaja Susanna Järvenpää neuvoo ottamaan selvää, mitä kaikkia etuja pankkikorttiinsa voi saada.

Valitse oma korttisi käyttötarpeen mukaan

”Sopiva kortti löytyy yleensä jokaiselle, kun lähdetään yhdessä miettimään maksamisen eri tilanteita ja tarpeita ”, kertoo Avain Säästöpankin talouden asiantuntija Suvi Anttila.

Esimerkiksi Visa Debit Online on turvallinen valinta lapsen ja nuoren ensimmäiseksi maksukortiksi. Kortti voidaan myöntää vanhempien suostumuksella myös lapselle. Yli 15-vuotias voi hakea korttia itse, jos hänellä on tili ansiotuloja varten.

”Monipuolinen Visa Credit/Debit -kortti on asiakkaidemme yleisin valinta”, Suvi toteaa ja jatkaa: ”Kortti on joustava - ostosten maksamiseen tai käteisen nostoon voi käyttää pankkikorttia tai luottokorttia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kortin Credit-puolelta voi siirtää rahaa pankkitilille ja korttiin on liitetty ilmainen ostoturvavakuutus.”

Avain Säästöpankin talouden asiantuntija Suvi Anttila muistuttaa, että pankin yleisimpään Visa Credit/Debit-korttiin saa myös ostoturvavakuutuksen.

Säästöpankin Visa Credit/Debit -kortti tarjoaa joustavuutta myös opiskelijan arkeen ja yllättäviin kuluihin. Korttia voi hakea, kun opiskelupaikka on varmistunut kotimaisessa korkeakoulussa ja luottotiedot ovat kunnossa.

Tiesitkö?

Itse valitulla kuvalla varustetulla kortilla on hauskempi maksaa! Säästöpankin maksukortit omalla omavalintaisella ulkoasulla tehdään merimuovia hyödyntäen – yli 70 % maksukortin materiaalista on merestä kerättyä kierrätysmuovia. Se tarkoittaa noin 0,5 litran virvoitusjuomapullon verran merestä kerättyä muovia.

Säästöpankin Visa Gold-kortti – matkailijan ykköskortti

”Suosittelen lämpimästi ottamaan käyttöön Visa Gold -kortin, jos suunnitelmissa on matkailua koti- tai ulkomailla”, Susanna Järvenpää vinkkaa. Säästöpankin Visa Gold -kortissa on huomattavan paljon rahanarvoisia etuja:

Monipuolinen matkavakuutus, joka sisältää myös vuokra-auton omavastuuturvan. Matkavakuutus on voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla.

LoungeKey- Visa Gold-kortilla sisäänpääsy yli tuhanteen lentokenttä-loungeen. Voit käydä LoungeKey-logolla varustetuissa lentokenttä-loungessa kolme kertaa ilmaiseksi kalenterivuoden aikana.

Ostoturvavakuutus, joka on voimassa yli 50 euroa maksaville tuotteille ja siitä korvataan tuotteen vahingoittuminen vakuutusehtojen mukaisesti 2500 euroon asti ja ilman omavastuuta. Vakuutus on voimassa ostopäivästä alkaen 180 päivää.

K-Plussa- voit liittää korttiin K-Plussa-ominaisuuden ja kerryttää Plussa-pisteitä kätevästi yhdellä kortilla maksun yhteydessä kaikissa K-Plussa-verkoston palveluissa. K-Plussa-ominaisuuden saat liitettyä korttiisi verkkopankissa.

Kortin omavalintaisella ulkoasulla saat tilattua verkkopankissa.

Maksukortin käyttö matkoilla on muutenkin sujuvaa ja turvallista.

Suvi Anttilan mielestä kortin turvarajat on hyvä tarkistaa lomakauden alkaessa. ”Kortin turvarajat kannattaa asettaa päivittäisen tarpeen mukaan verkko- tai mobiilipankissa. Voit asettaa maantieteellisiä rajoituksia ja vuorokausikohtaisia käyttörajoituksia verkko- tai maksupääteostoille ja käteisnostoille automaateilla. Rajoituksia on sitten helppo korottaa tilapäiseen tarpeeseen kuten lomamatkalle verkko- tai mobiilipankissa”, hän neuvoo.

Mobiilimaksaminen on kätevää ja vapauttavaa

Mobiililaitteilla maksaminen yleistyy vauhdilla, ja lähimaksulla voi maksaa jo miljoonissa paikoissa ympäri maailmaa – kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. ”Hyödynnän itse turvallista mobiilimaksamista vaikkapa rannalla tai kesän tapahtumissa, kun en halua kuljettaa lompakkoa mukana”, kertoo Avain Säästöpankin talouden asiantuntija Petra Saastamoinen.

Avain Säästöpankin talouden asiantuntija Petra Saastamoinen sanoo käyttävänsä itse mobiilimaksamista esimerkiksi tilanteissa, joissa ei ole pankkikorttia mukana.

Maksaminen hoituu turvallisesti mobiililaitteella tai älykellolla esimerkiksi Google- tai Apple Payn avulla. Maksamisessa käytetään salattua, virtuaalista korttinumeroa, joten varsinaiset korttitiedot pysyvät turvassa - ne eivät mene edes kauppiaan tietoon.

”Mobiilimaksaminen ei kuitenkaan automaattisesti kerrytä K-Plussaa”, Petra muistuttaa. Näytä siis plussakorttia erikseen.

Toimi heti, jos korttisi tai älylaitteesi katoaa

Jos kortti tai älylaite katoaa, kortti kannattaa sulkea välittömästi. Sulun voi tehdä tilapäisesti tai pysyvästi mobiilipankissa tai ottamalla yhteyttä korttien sulkupalveluun (p. 358 20 333). ”Jos puhelimeesi on liitetty maksamisen palveluita ja se katoaa, voit sulkea pelkästään mobiililaitteella maksamisen sulkupalvelussa ja jatkaa maksukortilla maksamista normaalisti”, neuvoo Petra Saastamoinen.

Tutustu Säästöpankin maksukortteihin tästä ja löydät sinulle sopivimman yhdistelmäkortin, pankkikortin tai luottokortin. Tai varaa aika– valitaan yhdessä paras kortti sinulle!

Lue myös: Näin Avain Säästöpankin asiantuntijat auttavat unelmien kesämökin löytymisessä sekä sen rahoituksessa