perjantai 16.4.2021 | 15:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Team Sportia osaa varautua hiihtokauteen – "Kyllähän suksikauppa on ollut aika kuumana puolitoista kuukautta"

Heidi Vierimaa
Ti 2.3.2021 klo 14:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Talvi on ollut kunnollinen, ja suksikauppa on sujunut Team Sportialla. Yrittäjä Mikko Suni kertoo, että joillakin liikkeillä on saattanut olla jo varastot tyhjänä, mutta heillä on tapana varautua muutenkin hyvin suksien puolesta.

– Kyllähän suksikauppa on ollut aika kuumana puolitoista kuukautta, Mikko sanoo.

Syynä on tietenkin erittäin hyvä lumitilanne verrattuna moneen huonoon talveen ja myös koronarajoitusten aiheuttama liikuntamahdollisuuksien muutos on innostanut ihmisiä suksille. Lunta on niin paljon, ettei se heti kaikki sula, vaikka muutama plussa asteiden päivä olikin välissä.

– Hyvä vaan, että lumi välillä tiivistyy, niin se säilynee pitempään. Meillä on tavaraa myydä vielä kevätpuolelle.

Talvikauden ja talvilomien merkitys vaihtelee liikkeittäin, mutta Kalajoen Team Sportialle se on tärkeä juttu. Lumi ja pakkanen vaikuttavat joka asiaan myynnissä: välineisiin, kenkiin, vaatteisiin ja suksien huollollekin on kysyntää niin, että yksi työntekijä saa tehdä sitä koko ajan. Uusia ja käytössä olevia suksia voidellaan ja hiotaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Myös harrastelätkävälineiden kysyntä näkyi heti, kun ihmiset suuntasivat ulkokaukaloihin.

Suksimalleissa suosituin viime aikoina on ollut pitokarvasukset, joita on löytynyt viimeiset viisi vuotta joka brändeiltä.

– Se on vanha keksintö, mutta tuli uudestaan joskus kymmenen vuotta sitten. Se vaikuttaa voiteiden myyntiin siten, että purkkivoiteet vähenevät, mutta luistovoiteita tarvitaan yhä.

#