perjantai 16.4.2021 | 14:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Aiheellinen herätys – "Mitä, jos ne, kenelle asia eniten kuuluu, eivät välitä?"

Hanna Parhaniemi
Ke 3.3.2021 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Koskelan tapahtumat Helsingissä olivat niin järkyttäviä, että ei ole ihme, jos niiltä tekee mieli sulkea silmänsä. Uutiset kiusatun teinipojan murhasta, saati pöytäkirjat tapahtumien kulusta, ovat sellaista luettavaa, että tekee pahaa. Silti silmiä ei saa sulkea, ettei vaan kukaan meidän lapsistamme tai nuoristamme kokisi samaa kuin Koskelan uhri.

Jos kiusattu kokee jo valmiiksi yksinäisyyttä, mihin mittasuhteisiin tunne kasvaa, jos aikuisetkin kääntävät katseensa pois? On helppoa ajatella, että toisten asioihin ei passaa puuttua tai että ehkä tuo menee ohi. Mitä jos ei menekään ohi? Mitä, jos ne, kenelle asia eniten kuuluu, eivät välitä?

Voi olla, että kaikilla tahoilla ei ole riittävästi työkaluja puuttua, jos epäilee esimerkiksi perheen sisällä olevia ongelmia. Jos työkalut puuttuvat, on tehtävä jotain, että tilanne muuttuu. Ongelmat on myös valitettavan helppoa piilottaa hymyn taakse.

Toivottavasti kynttilöiden valo perjantai-iltana herättää ajattelemaan, että on jokaisen meidän asia varmistaa, ettei tällaista enää tapahdu.

#