torstai 22.10.2020 | 07:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jani Soukka keilasi ikäkausisarjan SM-pronssia

Lauri Järvinen
Ti 22.9.2020 klo 14:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Jani Soukka saavutti Jyväskylän SM-keilailuissa ikäkausisarjan eli 1. syyskuuta 2003 myöhemmin syntyneiden kisassa pronssimitalin.

Junioripoikien 16 parhaan kilpailussa Jani oli kahdeksas. Ennen kahdeksatta eli viimeistä sarjaa hän oli vielä kuudes, mutta jääminen 187 pisteeseen pudotti sijoitusta. Suurin osa Soukan sarjoista liikkui kiitettävästi 228:n ja 236:n välillä. Miro Saari eteni junioripoikien 12. sijalle.

Poikien SM-parikilpailussa Jani Soukka ja Arttu Renikainen sijoittuivat kuudenneksi.

Pietarsaaren keilahallin vetäjänä toimiva kalajokinen Vesa Saari, Miro Saaren isä, on ansiokkaasti mahdollistanut keskipohjalaisten harjoittelun koronan vaikeana aikana. Hän saa täyden kiitoksen toiminnastaan. Pohjanmaalle tuli Jyväskylässä suhteellisesti ottaen niin paljon menestystä – Kalajoen ohella esimerkiksi Kokkolan ja Pietarsaaren edustajat -, että voidaan melkein sanoa, jotta alueella on hallitseva rooli koko Pohjois-Suomea ajatellen.

Miro Saaren ja Jani Soukan seuraava kilpailu on jo tulevana viikonloppuna Imatralla, jossa käydään kauden 2020-2021 Junnu Tourin ensimmäinen osakilpailu. Niitä on kaikkiaan kuusi ja Grande Finale nähdään 8. toukokuuta 2021 Helsingin Talissa. Loppuvuoden 2020 osakilpailut toteutetaan Imatran jälkeen Turun Kupittaalla ja Kuusankoskella kuukauden välein.

#