torstai 1.10.2020 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Sylkemällä kaveripiirin kunkuksi? – "Nämä lapsikovikset ovat sylkeneet ja pelotelleet ihmisiä jo pidemmän aikaa enkä suinkaan ole ainoa uhri"

Ma 20.7.2020 klo 13:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olen kävellyt rauhassa suurkaupunkien katuja ja istunut puistojen penkeillä, mutta Kalajoella en enää uskalla.

Kalajoki-suhteeni koki karvaan kolauksen, kun linja-autoa Matkahuollon penkillä odotellessani kaksi pyöräilevää varhaisteiniä hidastivat kohdallani ja räkäisivät sylkeä suoraan kasvoilleni.

Teko on paitsi iljettävä ja loukkaava, myös erityisen pelottava näin korona-aikana. Oireetonkin henkilö voi olla viruksen kantaja ja sylkemällä hän saattaa uhrin tahallisesti hengenvaaraan.

Pyrkivätkö pojat levittämään koronaa, hakivatko he kavereiden ihailua vai onko tällainen käytös hätähuuto vinoon menneen elämän takia? Nämä lapsikovikset ovat joka tapauksessa sylkeneet ja pelotelleet ihmisiä jo pidemmän aikaa enkä suinkaan ole ainoa uhri.

Espanjassa koronasääntöjen rikkomisesta voi saada 6 000 euron sakon ja jossain päätyy jopa vankilaan. Tässä tapauksessa asia on järjestyksenpidollinen ja lastensuojelullinen, koska huligaanit ovat alaikäisiä.

Meillä jokaisella pitää olla mahdollisuus kulkea turvallisesti kaupungilla, joten toivon, että mitta on tullut täyteen ja kaupunki saa asian järjestykseen. Sitä ennen vietän vielä unettomia öitä ja odottelen koronatestin tuloksia.

Kauhistunut mökkiläinen

#