tiistai 26.5.2020 | 00:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunki haluaa ulkoistaa talous- ja henkilöstöhallinnon – Kaupunginhallitus esittää valtuustolle yhteisyrityksen perustamista yksityisen toimijan kanssa

KS
Ke 20.5.2020 klo 12:33 | päivitetty ke 12:43

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Kalajoen kaupunki ulkoistaa talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut. Tarkoituksena on perustaa yhteisyritys yksityisen toimijan kanssa ja kilpailuttaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden tuottaminen yhteisyritysmallilla.

Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto valtuuttaa sen päättämään kilpailutuksen yksityiskohdista ja tekemään hankintapäätöksen.

Lisäksi kaupunki päivittää nykyisen palkkahallinnon järjestelmäratkaisun, minkä takia kaupunginhallitus esittää valtuustolle 75 000 euron päivitystä kuluvan vuoden talousarvion investointiosan hallintopalveluiden irtaimistomäärärahaan. Käyttötalouteen puolestaan esitetään 25 000 euron lisämäärärahaa henkilöstöohjauksen kustannuspaikalle nykyisen palkkajärjestelmän arkistoinnin loppuunsaattamiseen ja uuden ohjelman koulutuksiin.

Kaupunginhallituksen varajäsen Meri Säteri esitti, että henkilöstöjohtajan ja kaupunginjohtajan päätösesitykset hylätään. Säteri esitti, että palkkahallinnon ja taloushallinnon palvelut toteutetaan toistaiseksi omana työnä ja että asiaa tarkastellaan uudelleen koronaviruksen aiheuttamien poikkeuksellisten olojen rauhoituttua.

Säterin esitystä kannatti Timo Suvi. Kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Riitta A. Tilus, Vesa Hihnala, Sirkka Alho, Eija Pahkala, Jukka Rahja, Hanna Saari ja Mauno Rahkola.

#