perjantai 29.5.2020 | 10:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhtenäiskoulu kalustetaan ensisijaisesti uusilla kalusteille – Perinteisten koulukalusteiden lisäksi luvassa esimerkiksi säkkituoleja, avaruusprojektori ja valokuutio

Hanna Parhaniemi
Ti 31.3.2020 klo 12:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginhallitus on hyväksynyt Lekolar Oy:n tekemän tarjouksen rakenteilla olevan Merenojan yhtenäiskoulun irtokalustamisesta. Reilun miljoonan euron tarjoukseen kuuluvat itse kalusteet ja niiden asentaminen.

Perinteisten koulukalusteiden lisäksi yhtenäiskouluun on tulossa esimerkiksi säkkituoleja ja sohvia, valokuutio, avaruusprojektori ja rakennustyynyjä.

Kaikkiaan yhtenäiskoulun kalustamiseen on varattu 1,8 miljoonaa, mutta tähän kuuluvat myös AV- ja esitystekniikka, joista on käynnissä erilliset kilpailutukset. Yhtenäiskoulu kalustetaan ensisijaisesti uusilla kalusteilla.

Kalustetoimittajan sisustussuunnittelija on tehnyt kalustussuunnitelman pohjan henkilökunnan laatiman pedagogisen suunnitelman pohjalta. Henkilökunnalla oli ennen suunnitelman laatimista mahdollisuus myös esittää toiveita irtokalustuksesta suoraan suunnittelijalle. Myös oppilaiden toiveita kalustamiseen on kuultu ja otettu huomioon. Kaikkia toiveita ei kuitenkaan ole ollut mahdollista toteuttaa varatun määrärahan puitteissa. Toiveet jonkin verran myös erosivat toisistaan, minkä jälkeen suunnitelmia on vielä yhdenmukaistettu.

Kaupunginhallitus päätti viime vuoden marraskuussa toteuttaa kalustamisen Kuntarahoituksen tarjoamalla irtamistoleasingillä.

#