perjantai 10.7.2020 | 21:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunki avannut nettisivuilleen oman sivun yli 70-vuotiaille ja riskiryhmille koronaan liittyen – Sieltä löytyy ohjeita ja apua

Sari Passoja-Verronen
Ma 23.3.2020 klo 13:05 | päivitetty ma 16:51

Kalajoen kaupunki avannut nettisivuilleen oman sivun yli 70-vuotiaille ja riskiryhmille koronaan liittyen. Noilta sivuilta löytyy ohjeita ja apua.

Kaupunki muistuttaa, että maan hallitus on velvoittanut jokaisen suomalaisen välttämään turhia sosiaalisia kontakteja. Kaiken ikäiset ovat alttiita saamaan tartunnan ja tartuttavat muita, lisäksi lieväoireinen ja oireeton voi tiedostamattaan tartuttaa muita. Rajoitusten tarkoituksena on paitsi riskiryhmissä olevien henkilöiden, myös terveydenhuollon henkilöstön suojelu.

Rajoitusten noudattamisesta riippuu, kestääkö terveydenhuoltojärjestelmämme ja kuinka vakavaksi epidemia laajenee.

Koronaviruksen tartuntariskin vuoksi nyt on hyvä välttää sosiaalisia kontakteja ja lähitapaamisia. Iäkkäät sekä monet perussairaat kuuluvat riskiryhmään ja he voivat saada koronaviruksesta vakavia oireita. Suomen hallitus velvoittaakin yli 70-vuotiaat pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Kalajoen kaupunki turvaa kaikkien kotihoidon asiakkaiden hoidon ja ateriapalvelu toimii normaalisti. Ateriapalvelun kylmäaterioiden toimituspäivät ovat maanantaisin, keskiviikkoisiin ja perjantaisin. Tarvittaessa ateriapalveluun voidaan ottaa uusia asiakkaita.

Yli 70-vuotiaat (sekä riskiryhmiin kuuluvat), jotka eivät ole kotihoidon palvelun piirissä, ohjataan käyttämään varotoimenpiteitä noudattaen normaaleita palveluita, omaisapua, naapuriapua, kauppojen poikkeavia suunnattuja aukioloaikoja, kauppojen kotiinkuljetuksia, yksityisiä palveluja jne.

Mikäli et voi hyödyntää näitä neuvoja, voit ottaa yhteyttä Neuvontapiste Verkkoon. Sieltä ikäihminen tai hänen läheisensä saa ohjausta tai neuvontaa. Neuvontapisteestä voi tiedustella mm. kotihoidon palveluja, turvapuhelin- ja ateriapalvelua Kalajoen ja Merijärven alueella.

#