perjantai 10.7.2020 | 22:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Himangan Urheilijoiden lentopalloilijat haki kaksi arvokasta vierasvoittoa Itä-Suomesta

Ti 3.12.2019 klo 08:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Esa Lauri

Himangan Urheilijat haki viikonloppuna kaksi arvokasta vierasvoittoa, kun se ensin lauantaina kukisti Outokummussa 2-sarjan lentopallo-ottelussa Karpaasit erin 1 – 3 ( 23 – 25, 28 – 26, 14 – 25, 23 – 25 ). Sunnuntaina puolestaan vastassa oli Liperi Volley, joka kaatui lukemin 2 – 3 ( 25 – 23, 15 – 25, 25 – 20, 19 – 25, 7 – 15). Näin HU saalisti viisi sarjapistettä tarjolla olleesta kuudesta mahdollisesta. Valmentaja Mäkelä oli varsin tyytyväinen viikonlopun voittoihin. Selkeää eteenpäin menoa oli tapahtunut monella osa-alueella.

Lauantain pelissä Karpaaseja vastaan HU pelasi kokoonpanolla, jossa Arto Rautio hoiti passarin tontin, Joona Ilomäki ja Juho Puolitaival toimivat yleispelaajina ja Rolle Jokela ja Aivar Vilu huolehtivat keskipelistä. Hakkurina moukaroi Joonas Verronen ja ensi esiintymisen liberon roolissa tällä kaudella teki Iiro Lokasaari. Peli kulkikin alusta lähtien mukavasti eikä vaihtoja kaivattu. Ainoastaan Mauri Kaattari vieraili kentällä toisessa erässä. Joukkue esiintyi ottelussa tasaisen tehokkaasti ja kaikille kertyi runsaasti tehopisteitä.

Sunnuntainen ottelu Liperiä vastaan oli selkeästi hankalampi, koska vastustaja onnistui todella hyvin syöttöpelissään eikä HU saanut nostettua vastaanottoja passarille yhtä hyvin kuin edellisenä päivänä. Tätä kautta keskihyökkäyksistä katosi paras terä ja se puolestaan teki laitapelaamisenkin haastavammaksi, kun Liperi pääsi helpommin rakentamaan torjuntaa hyökkäysten eteen. Liperi Volley pääsikin jo erissä 2 – 1 johtoon ja tilanne näytti huolestuttavalta. Kolmannen erän puolessa välissä kentälle Juho Puolitaipaleen tilalle tullut Mauri Kaattari muutti kuitenkin ottelun kulun ja oli loppupelin kentän herra ja hidalgo. Kolmas erä meni vielä Liperille mutta neljännessä ja viidennessä HU näytti kaapin paikan kotijoukkueelle.

HU:n onnistujiin viikonloppuna kuului totuttuun tapaan Joona Ilomäki, joka kantoi suuren vastuun vastaanotossa ja nakutti jälleen runsaasti hyökkäyspisteitä. Lauantaina Rolle Jokela oli tutusti myös liekeissä samoin kuin joukkueen nopsajalka Juho Puolitaival. Hakkuri Verronenkin pääsi viikonloppuna taas kovaan iskuun. Sunnuntain ratkaisija oli kuitenkin Mauri Kaattari, jolle ei hyvänä päivänä löydy pysäyttäjää. Muutkin voivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa sillä heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt.

Seuraavaksi HU kohtaa kotipelissä Kuortaneen Urheiluopiston, joka koostuu juniorimaajoukkuepelaajista. Odotettavissa onkin kiihkeä ottelu lujaa syöttäviä pitkiä maajoukkuepoikia vastaan.

#