tiistai 29.9.2020 | 00:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Resepti: Grillattu avokado fetalla ja mansikkasalsalla

Titta Tilvis
La 6.7.2019 klo 11:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Grillattu avokado on pehmeä ja ruokaisa herkku joko grilliruoan kylkiäisenä tai ihan sellaisenaan!

4 annosta

2kpl keskikokoista avokadoa

100g mansikoita

1 pieni punasipuli tai kevätsipulin varsi

1 valkosipulin kynsi

1/4 punainen tai keltainen chili

1rkl oliiviöljy tai neitsytöljy

2rkl puristettua limemehua

1/2dl tuoretta basilikaa tai oreganoa

1/2pkt Apetina crumbly white cheese

1tl pippuria

1tl suolaa

Kuumenna grilli. Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivi. Sivele avokadojen päälle limemehua, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa avokadoja leikkauspinta alaspäin 10-15 minuuttia.

Grillauksen aikana valmista salsa. Poista mansikoista kannat ja kuutioi. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko. Lisää limemehu, loraus öljyä sekä pilkotut yrtit.

Täytä avokadot salsalla sekä fetalla ja nauti lisukkeena lihan kanssa tai sellaisenaan. Mansikkasalsaa voi laittaa pöytään tarjolle myös muiden grilliherkkujen kanssa, sopii oikein mainiosti kaveriksi esimerkiksi kanalle.

#