lauantai 11.7.2020 | 22:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

K-Pallo esitti kauden parastaan

Heikosti valmistautunut PUF kaatui reiluin lukemin

Jaarli Järvinen
Ke 12.6.2019 klo 00:00 | päivitetty ke 17:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Kalajoen Pallon edustusjoukkue nappasi toisen peräkkäisen voiton kaatamalla sarjakolmonen PUF:in (Pensala) lukemin 6-1 (3-1). Ottelusta oli lupa odottaa haastavaa, olihan PUF kauden aiemmissa otteluissaan päästänyt vain yhden maalin. K-Pallo esitti ottelussa kauden parasta peliään ja onnistumisia nähtiin jälleen laajalla rintamalla.

Vierasjoukkue PUF:in valmistautuminen ei myöskään mennyt ihan nappiin, sillä joukkue saapui kopeille vasta vartti ennen ottelua.

K-Pallo olikin ottelun alussa armoton viimeistelyssään, kun heti toisella minuutilla Marko Mankisen loistava läpisyöttö vapautti Ville Mustosen läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Teemu Kyösti puolestaan pääsi murtautumaan oikealta laidalta läpi ja niittasi pelivälineen verkkoon. Ensimmäiset 25 minuuttia mentiin K-Pallon selvässä hallinnassa ja maalipaikkojakin joukkue sai luotua runsaasti. Seuraava maali nähtiin 35. minuutilla, kun Akseli Koutosen erinomainen kulmapotku löysi takatolpalta Anton Tavastin, ja hurjaan maalivireeseen viime peleissä päässyt toppari viimeisteli varmasti.

38. minuutilla nähtiin vierasjoukkueen ainoa maali, kun selvältä paitsiolta haiskahtaneen tilanteen jälkimainingeista pääsi PUF:in Robin Andersson keskittämään ja keskitys oli sen verran hyvä, että se painui suoraan K-Pallon maalin takayläkulmaan ohi maalivahti Antti Poletin. Näin tauolle mentiin 3-1 lukemissa.

Toisen puoliajan K-Pallo aloitti jälleen erinomaisesti ja Ville Mustonen hyödynsi vastustajan puolustuspään kömmähdyksen ja karkasi jälleen yksin läpi ja iski jälleen pelivälineen verkkoon. 61. minuutilla Mustonen karkasi jälleen yksin läpi, mutta malttoi vielä hyvässä paikassa syöttää vieressä olleelle Henry Nauhalle, joka sai siirtää pelivälineen tyhjään verkkoon.

Vierasjoukkue PUF ei saanut toisella puoliajalla peliään rullaamaan ja tyytyi lähinnä roiskimaan pitkää palloa, jotka K-Pallon puolustus ja viimeisenä lukkona maalivahti Antti Polet selvittivät helposti.

74. minuutilla nähtiin ottelun viimeinen maali, kun kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Tommi Jutila rynni ”jutimaiseen” tyyliinsä muutaman pelaajan läpi, menetti pallon kolme kertaa ja riisti sen yhtä montaa kertaa takaisin ja lopulta vastustajan puolustus oli pakotettu sukittamaan rangaistusalueella. Tilanteesta seuranneen pilkun ampui varmasti maaliin joukkueen kapteeni Marko Mankinen. Vielä lopussa K-Pallolla oli pari hyvää paikkaa kaunistella lukemia, mutta pahin nälkä oli tyydytetty ja näin pisteet jäivät Kalajoelle lukemin 6-1.

Ottelu ei ollut niin selvä mitä tulos antaa ymmärtää, sillä vastustaja pelasi todella aggressiivisesti ja oli hyvä kaksinkamppailussa. Tietynlainen idea vierasjoukkueen pelistä kuitenkin puuttui, eikä PUF päässyt juurikaan maalipaikoille. K-Pallo toki venyi ottelussa kauden parhaimpaansa ja teki vieraiden pelaamisen vaikeaksi, joten sikäli pisteet jäivät ansaitusti Kalajoelle. Joukkueen onnistujiin kuuluivat kaksi maalia viimeistellyt Ville Mustonen, laitalinkkinä mainiosti pelannut Akseli Koutonen, keskikentän keskustassa hullun lailla raatanut Marko Mankinen, sekä lähes virheettömästi pelannut puolustuslinja.

Voiton ansiosta K-Pallo nousi myös ainakin hetkellisesti sarjan kakkossijalla. Kärjessä jatkaa IK Myran / 2, joka on pelannut kaikki neljä otteluaan ilman pistemenetyksiä. Myös K-Pallon maalitykit Ville Mustonen ja Teemu Kyösti nousivat sarjan maalipörssissä kaksoisjohtoon. Mustosella on 7 maalia ja Kyöstillä 6.

Seuraavaksi K-Pallo kohtaa viikon päästä vieraissa Såkan (Sokoja).

#