keskiviikko 1.4.2020 | 20:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kukkamestarille satelee palkintoja – Teppo Lapinojalle kaksi pronssia kansainvälisestä kukkakilpailusta

Hanna Parhaniemi
Ti 22.1.2019 klo 15:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajokinen floristi Teppo Lapinoja on menestynyt jälleen Fusion Flower Magazinen järjestämässä valtakunnallisessa kukka-asetelmakilpailussa.

– Onkohan tämä nyt neljäs vai viides kerta, Lapinoja miettii.

Tällä kertaa mitalit ovat pronssisia ja niitä tuli kahdesta sarjasta. Toisen sarjan teemana oli inspiroidu jostain. Lapinojalle se tarkoitti shakkilautaa, jonka valkoisella puolella on perinteisten shakkinappuloiden sijaan kukkia.

– Tässä on vähän niin kuin peli käynnissä.

Lapinoja löysi Ruotsista messuilta pikkuisia lasimaljakoita, jotka toimivat pelinappuloina. Kaikissa maljakoissa on niiden rooliin sopiva kukka. Sotilaat ovat esimerkiksi vaatimattomia vahakukkia, kuningatar on orkidea ja kuningas ruusu.

– Hevonen on freesia, koska sillä on vähän hevosen näköinen pää, Lapinoja mainitsee.

Toinen pronssi tuli arkkitehtuurinen-sarjasta, johon Lapinoja teki vähän kuin pienistä taloista koostuvan kukkateoksen. Aitojen pärekattojen alla on merellistä kasvillisuutta, kuten meriheinää, jonka paksuista putkivarsista roikkuu revontähkää.

Lapinoja osallistui myös kahteen muuhun sarjaan. Symphony-sarjaan hän toteutti kranssin valkoisilla kukilla, kuten kieloilla, suopursulla, metsätähdillä ja tupasvillalla.

– Tämä oli tarkoitus kuvata juhannuksen aikaan, kun näitä kukkia oli helposti saatavilla. Se ei silloin aivan ehtinytkään, joten kukat olivat vähän hakusessa.

Neljänteen nature-sarjaan lapinoja teki kävyistä konstruktion, jossa on mukana jopa männyntaimi, liekoa ja punaviinimarjaa.

– Tässä näkyy männyn kiertokulku, kun oikein tarkasti katsoo, Lapinoja vinkkaa.

Kilpailuun osallistutaan valokuvin, jotka Lapinoja otatti tuttuun tapaan kalajokisella valokuvaajalla, Ari-Pekka Hihnalalla. Kilpailuun piti ilmoittautua lokakuun loppuun mennessä ja tulokset tulivat nyt tammikuussa. Lapinoja aikoo lähettää osan kuvista ehdolle saksalaiseen Floral Art -kirjaan, joka ilmestyy vuosittain.

Mistä ihmeestä Lapinoja keksii persoonalliset ideat kukkateoksiinsa?

– Näitä aina tulee, hän naurahtaa vaatimattomasti.

Nyt Lapinojalla on tekeillä kelluva sydänkranssi valtakunnallista Facebook-kilpailua varten. Project Flower Show -ryhmässä on kuukausittain pieni kilpailu tietyllä teemalla. Nyt aiheena on Amor ja työn pitää olla kelluva, sydämenmuotoinen kranssi.

#