Vinkkejä sopivan vaatekaapin valintaan

Vaatekaapin valinta on tärkeä osa sisustamista ja se vaikuttaa suuresti huoneen tunnelmaan. Vaatekaapin valinnassa suurin vaikuttaja on tietysti tilan koko. Kovin pieneen tilaan ei ole mahdollista sijoittaa valtavaa säilytysjärjestelmää, kun taas isompaan tilaan mahtuu suurempikin kaappi. Kaappi kannattaa sijoittaa siten, että se ei tee tilasta turhan ahdasta. Lisäksi kaapin tulisi olla käytännöllinen ja sopia omaan sisustustyyliin. Kokosimme alle vinkkejä siihen, mitä kannattaa huomioida vaatekaapin hankinnassa.

Tilan koko suurin vaikuttaja

Huoneen tilan koko vaikuttaa eniten siihen, minkälaista säilytysjärjestelmää sinne voi suunnitella. Pienessä tilassa on tärkeintä kiinnittää huomiota kaapin käytännöllisyyteen. Tila voi olla myös hankalan muotoinen, jolloin voi olla hyödyllistä tutustua esimerkiksi kulmavaatekaappeihin, joiden avulla on mahdollista saada riittävästi säilytystilaa pienempäänkin huoneeseen. Kodin1-verkkokaupasta löytyy erikokoisia vaatekaappeja erilaisiin tarpeisiin. Tilaa suunnitellessa on myös hyvä muistaa, että vaatekaapin ovien tulisi olla helposti käytettävissä, jotta kaappia pystyy käyttämään arjessa ongelmitta.

Myös sisustustyyli ratkaisee

Koon lisäksi vaatekaappia valitessa on tärkeää huomioida oma sisustustyyli. Materiaalien ja värien tulisi sopia muuhun sisustukseen. Pienempään tilaan voi sopia paremmin hieman kevyempi kaappi, jotta tila ei tule ahtaan tuntuiseksi. Valikoimista löytyykin nykyään runsaasti kevyempiä ratkaisuja, joissa hyllyt ja rekit ovat enemmän esillä kuin perinteisissä raskaammissa ratkaisuissa. Tällaisessa myös vaatteet tulevat osaksi sisustusta, joten kaapin järjestelyyn kannattaa käyttää aikaa.

Isompaan tilaan on paljon eri tyylisiä vaihtoehtoja. Myös isompaan tilaan voi hankkia isomman, mutta kevyemmän ratkaisun tai esimerkiksi koko seinän peittävän umpinaisen kaapiston.

Ovilla lisää tyyliä ja monikäyttöisyyttä

Kaappien ovet ovat iso ja näkyvä elementti säilytysratkaisuissa. Isompiin kaappeihin ja koko seinän säilytysratkaisuihin voi valita haluamansa ovet. Näillä voidaan tuoda tilaan kauniita puun sävyjä tai vaikka modernimpaa mustaa tai valkoista ilmettä. Ne voivat myös olla peiliovet, jolloin muuta peiliä ei tarvitse hankkia. Peiliovet voivat myös tuoda lisävaloa ja tuoda tilan tuntua.

Kaapin ovet voivat olla tavalliset aukeavat ovet tai liukuovet. Liukuovet voi asentaa myös vaatehuoneen oviksi, jolloin niistä voidaan tehdä helposti tyylikäs yksityiskohta sisustukseen.

Kaapin sisustaan kannattaa kiinnittää huomiota

Vaatekaappeihin on saatavilla erilaisia säilytysjärjestelmiä, jotka voi valita oman tarpeen mukaan. Yksinkertaisimmillaan vaatekaapissa voi olla vain hyllyjä ja ripustimia, mutta myös lokeroita ja laatikoita. Hyllyt ovat helpoin tapa säilyttää vaatteita. Ne antavat paljon tilaa ja ne voidaan asettaa haluttuun korkeuteen. Ripustimet taas mahdollistavat sen, että vaatteet pysyvät paremmassa kunnossa ja ne on helpompi löytää.

Lokerot ovat hyvä vaihtoehto, jos halutaan eritellä vaatekappaleet tietyn teeman mukaan. Esimerkiksi alaosien lokeroon voi laittaa farkut ja housut, yläpuolen lokeroon puserot ja paidat, ja keskelle esimerkiksi mekkoja tai hameita. Laatikostoihin puolestaan voi sijoittaa pienempiin osastoihin muita vaatekappaleita kuten sukkia tai alusvaatteita.

Valittaessa uutta vaatekaappia kannattaa huomioida tilan koko, oma tyyli ja vaatekaapin säilytysjärjestelmä. Suunnittelemalla voi löytää parhaan ja käytännöllisimmän vaatekaapin tilaan ja lopputuloksena on täydellinen huone.