Unelmien loma? Näin sen suunnittelet Eurooppaan

Euroopan maat ovat monen matkalijan listalla ja aivan syystäkin - mantere tarjoaa lukemattomia kohteita aina historiallisista kaupungeista upeisiin rantalomakohteisiin asti. Reissuun voi toki lähteä tuosta vain ja keksiä tekemiset ja majoituspaikat tienpäällä, muttaa pienellä suunnittelulla saat enemmän matkastasi irti. Hyvä suunnittelu takaa onnistuneen ja ikimuistoisen loman, josta voit nauttia vielä vuosienkin päästä. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka sinä voi suunnitella unelmiesi loman ja löytää parhaimmat hotellit ja majoituspaikat Euroopassa, jotta saat lomastasi kaiken irti.

Valitse oikea kohde

Alkuun sinun on valittava unelmiesi kohde. Tiedämme, että vaihtoehtoja on monia, jolloin yhden valitseminen saattaa tuntua suunnattoman vaikealta, mutta valinta on tehtävä. Aloita pohtimalla millainen loma sopii sinulle parhaiten. Haluatko tutustua histotiallisiin kaupunkeihin, kuten Roomaan vai nauttia Kreikan saarien auringosta ja meren aalloista, vai kenties heittää repun selkään ja patikoida vuoriston läpi Sveitsin Alpeilla? Vertaile valitsemiasi kohteita keskenään, lukea muiden matkailijoiden arvosteluja netissä ja katsele kuvia, jotta saat parhaan käsityksen siitä, mitä kukin kohde tarjoaa.

Hotellit ja majoituspaikat Euroopassa

Kun kohde on tiedossa, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja löytää itselle sopiva majoitus. Hotellit ja majoituspaikat euroopassa vaihtelevat suuresti hintatasoltaan, mukavuuksiltaan ja sijainniltaan. Suosituimmissa turistikohteissa on tarjolla suuri kirjo erilaisia vaihtoehtoja, aina luksushotellien ylellisyydestä, bed and breakfast -paikkojen lämpöön. Monista Euroopan suurimmista kaupungeista löytyy myös hostelli vaihtoehtoja sekä loma-asuntoja, jotka voivat tarjota hieman edullisemman ja autenttisemman tavan kokea valitsemasi kohde, joten muista tarkistaa niidenkin saatavuus. Parhaat hotellit ja majoituspaikat Euroopassa, löytyvät usein jo netistä, joten voit selailla vaihtoehtoja ja varata majoituksesi jo hyvissä ajoin ennen matkaasi. Kuten kohteenkin valinnan osalla, lue muiden matkailijoiden mielipiteitä kun ennen kuin lukitset majoituspaikkasi.

Liikkuminen ja ktiviteetit

Liikkuminen saattaa tuntua monelle itsestäänselvältä - ostan lentoliput ja lähden matkaan. Euroopassa on erinomainen julkinen liikenneverkosto, joka tekee matkustamisesta usein helppoa ja vaivatonta. ässä on kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen maa toimii hieman eri tavalla ja jokaisella on julkisenliikenteen systeeminsä. Valitsitpa sitten junan, laivan, lentokoneen tai autoilun, suunnittele aina etukäteen reittisi, jotka voit suoriutua matkastasi mahdollisimman mutkattomasti. Jos matkustast tiettyyn kohteeseen jokin aktiviteetti tai tapahtuma mielessä, muista varmistaa etukäteen tarvitseeko sinun ostaa pääsylippua tai onko valitsemasi vuodenaika sopiva aktiviteetin harrastusta varten. Suunnitelmallisuuden avulla vältyt ikäviltä pettymyksiltä.

Budjetointi ja aikataulutus

Lomia suunnitelessa on tärkeää pitää budjetista kiinni, jotta taloudellinen ahdinko ei pääse yllättämään. Euroopassa matkustaminen voi olla joko hyvinkin edullista tai erittäin kallista riippuen valinnoistasi. Laadi itsellesi realistinen budjetti ennen matkaa, joka kattaa majoituksen, liikkumisen, nähtävyydet ja ruokailun. Voi käyttää apunasi muiden matkailijoiden kertomuksia matkastaan ja etsiä internetistä lisää tietoa kohteen hinnoista. Kun ostat liput ja maksat majoituksen etukäteen, ei niiden hinta enää paikanpäällä pääse horjuttamaan budjettia. Muista myös aikatauluttaa lomasi niin, että sinulla on riittävästi aikaa rentoutua ja nähdä nähtävyyksiä. Matkalla saatat kohdata myös odottamattomia tapahtumia, joten varaa matkustamiseen aina hieman lisäaikaa.