Nämä puutarhatyökalut tarvitset kotona ja mökillä

Puutarhatyökalut ovat olennainen osa niin kotipuutarhurin kuin mökkiläisenkin arkea. Olitpa sitten viherpeukalo tai metsän ystävä, oikeiden puutarhatyökalujen avulla saat työn tehtyä nopeammin ja helpommin.

Puutarhatyökalu on käytännöllinen apuväline, jota käytetään erilaisten puutarhatöiden suorittamiseen. Se voi olla manuaalisesti käytettävä väline, kuten lapio tai harava, tai vaikkapa sähkökäyttöinen laite, kuten lehtipuhallin tai halkaisukone.

Hyvät puutarhatyökalut helpottavat istutus- ja hoitotöitä sekä pitävät pihan siistinä ja kauniina ympäri vuoden. Ne ovat kuin viheralan ammattilaisen oikea käsi – ilman niitä moni puuha olisi paljon hankalampaa ja aikaa vievempää. Olipa kyseessä sitten nurmikon leikkaaminen, pensaiden trimmaaminen tai lumitöiden tekeminen talvella, sopivilla työkaluilla hommat hoituvat kuin tanssi.

Kun valitset itsellesi sopivia puutarhavälineitä kotiin tai mökille, kannattaa kiinnittää huomiota laatuunja kestävyyteen. Hyvin pidetyt työkalut kestävät vuodesta toiseen, eivätkä petä kesken kiireisimmänkaan sesongin.

Eri tyyppiset puutarhatyökalut

Erilaiset työkalut tekevät puutarhan hoidosta helpompaa ja tehokkaampaa, joten hyvät työkalut pitäisi löytyä jokaisen kotoa ja mökiltä.

Yksi tärkeimmistä puutarhatyökaluista on lapio, joka on monikäyttöinen apuväline istutusten tekemiseen ja maan muokkaamiseen.

Kottikärryt ovat myös hyvä investointi, sillä ne helpottavat raskaiden taakkojen kuljettamista puutarhassa. Halkaisukoneet taas tulevat tarpeeseen erityisesti mökillä polttopuiden valmistuksessa.

Harava ja lehtipuhallin ovat käteviä syksyllä lehtien keräämisessä ja siivoamisessa. Lumiset talvet voivat tuoda haasteita, mutta lumikola ja -lapio auttavat pitämään pihat kunnossa myös talvisin.

Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät hyvät puutarhatyökalut.

Lapio ja kottikärryt

Lapio ja kottikärryt ovat olennaisia puutarhatyökaluja niin kotona kuin mökilläkin. Lapio auttaa kaivamaan istutuskuopat ja siirtämään multaa, kun taas kottikärryillä saa kätevästi kuljetettua erilaiset materiaalit paikasta toiseen.

Kun suunnittelet puutarhaasi tai pihanhoitoasi, varmista että sinulla on laadukas lapio. Valitse kestävä ja mukava kahva sekä terävä lapionpää helpottaaksesi työskentelyäsi.

Kottikärryt ovat monipuolinen työkalu, joka tekee raskaiden materiaalien siirtelystä vaivatonta. Voit käyttää niitä esimerkiksi kasvien kuljettamiseen, lehtien keräämiseen tai jopa rakennusprojekteissa. Valitse parhaat tuotemerkit varmistaaksesi, että löydät laadukkaat kottikärryt.

Halkaisukoneet

Puutarhatyökaluista yksi erityisen hyödyllinen on halkaisukone. Sen avulla puun pilkkominen käy vaivattomasti ja nopeasti. Halkaisukoneet ovat erilaisia kooltaan ja teholtaan, joten kannattaa valita omiin tarpeisiin sopiva malli.

Joskus Black Friday tarjoukset voivat sisältää hyviä alennuksia puutarhatyökaluista.

Kotipihan tai mökin polttopuiden valmistaminen sujuu helposti halkaisukoneen avulla. Näppärä laite säästää aikaa ja voimia varsinkin silloin, kun puuhommia riittää enemmän. Halkaisukonetta käyttämällä vältyt myös turhilta rasituksilta ja mahdollisilta loukkaantumisilta.

Monipuoliset halkaisukoneet soveltuvat erilaisten puiden käsittelyyn – oli kyseessä sitten kuiva tai tuore puumateriaali. Laadukas halkaisukone tekee työstä mielekästä ja tehokasta, olitpa sitten aloitteleva tai kokeneempi puunhakkaaja.

Harava ja lehtipuhallin

Harava ja lehtipuhallin ovat olennaisia puutarhatyökaluja erityisesti syksyn tullen. Haravalla voi helposti kerätä lehdet ja roskat piha-alueilta tehokkaasti. Sen avulla pidät pihan siistinä ja viihtyisänä ilman suurta vaivaa.

Lehtipuhallin taas tarjoaa nopean tavan kerätä lehdet isoilta alueilta ilman raskasta käsityötä. Se puhdistaa pihan tehokkaasti ja säästää aikaa, jotta voit nauttia kauniista syyspäivistä ulkona enemmän.

Esimerkiksi monet Jyväskylä hotellit käyttävät lehtipuhallinta isompien ulkoalueiden siistimiseen. Voit ottaa oppia heidän tavoistaan pitää lehdet poissa hotellin edustoilta.

Lumikola ja -lapio

Lumikola ja -lapio ovat olennaisia työkaluja talven tullen. Lumityöt voivat olla raskasta puuhaa, mutta oikeilla välineillä homma sujuu jouhevasti. Lumikolalla voi siirtää isommat lumimassat nopeasti ja tehokkaasti, kun taas lapio on kätevä pienempien alueiden siistimiseen.

Joskus hyviä lumikolia ja lapioita löytyy tarjouksesta. Tarjoukset netissä voivat olla saatavilla ympäri vuoden.

Kun lunta sataa sankoin joukoin, lumikola on ehdoton apuväline pihojen ja kulkuväylien puhdistamiseen. Sen avulla saa nopeasti raivattua reitin autolle tai vaikkapa postilaatikolle. Kevytrakenteinen lumilapio puolestaan on näppärä työkalu varsinkin portaissa tai ahtaissa paikoissa, missä kolalla ei mahdu kunnolla liikkumaan.