MAINOS

Yhdistelylainalla voit säästää rahaa

MAINOS -

Oletko ajatellut että voisit vihdoinkin tehdä unelmistasi totta? Haluatko matkalle tai haluatko ostaa veneen? Haluatko ehkä nauttia vain vapaudesta? Unelmointi on ihanaa mutta usein unelman toteuttamiseksi tarvitaan rahaa. Rahan säästäminen vain tuntuu niin kovin vaikealta. 

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit säästää helposti pitkän pennin yhdistämällä lainasi. Tämä ei siis tarkoita lainataakan tai otetun lainan määrän kasvattamista vaan ainoastaan lainojen uudelleenjärjestelyä aiempaa järkevämmällä tavalla. Lainojen yhdistely on helppoa ja sinulle suunnattu paras yhdistelmälaina auttaa vähentämään lainataakkaasi. Lisäksi saat joka kuukausi lisärahaa, jolla täyttää unelmiasi. Jatka lukemista ja opi lisää!

Mikä yhdistelylaina on ja mitä sillä tehdään?

Yhdistelylaina on uusi laina, joka otetaan ja jolla katetaan kaikki olemassa olevat vanhat lainat. Lainalla siis toisin sanoen maksetaan vanhat lainat pois. Tämä helpottaa lainojen hallintaa sillä saajia on yhdistelyn jälkeen vain yksi. Tämä tuo myös säästöä, sillä yhdistelylainan korko on yleensä pienempi kuin muilla pienemmillä lainoilla ja osamaksulla. Yhdistelylainan valinnassa käydään läpi paitsi lainan korko, myös muut, todelliset vuosikulut. Ne ovat usein vakuudettomissa luotoissa korkeita. 

Yhdistelylaina perustuu siihen, että vanhat lainat ovat usein korkeakorkoisia ja niissä on isot kulut. Kuluja voivat olla esimerkiksi lainanhoitomaksut, tilinhoitomaksut ja mahdolliset laskutuskulut. Uusi yhdistelmälaina on edullisempi, joten vanhat lainat voidaan maksaa pois. Myös muita muutoksia aiempaan voidaan tehdä ja esimerkiksi kuukausierää voidaan pienentää tai vastaavasti kuukausierä voidaan pitää samana, mutta tällöin lainan kokonaisaika pienenee.

Kuinka säästää lainaamalla oikein?

Mutta mistä yhdistelylainan saa? Kuten jo totesimme, yhdistelylaina sopii tilanteeseen, jossa ihmisellä on jo muita lainoja. Lainan ottaminen on hyvä keino rahoittaa äkillisiä tarpeita mutta pienien lainojen korot ja muut kulut kasvavat usein hyvin suuriksi. Yhdistelylainan saa helposti joltain netin lainanvertailu palstalta. Sivustolle annetaan halutun lainan määrä ja haluttu takaisinmaksuaika ja sivusto tarjoaa parhaat lainavaihtoehdot. 

Halutun lainasumman saa selville laskemalla omien vakuudettomien kulutusluottojen, korttiluottojen ja osamaksujen summan ja niiden korot ja kulut. Yhdistelylainan tulee kattaa kaikki nuo kulut jotta lainat voidaan maksaa pois. Kun summa on tiedossa, on palveluntarjoajat helppo kilpailuttaa. Kilpailutuksen perusteella voit valita lainoista parhaan.  

Vakuudellisia luottoja kuten asuntolainaa, opintolainaa tai ASP-lainaa ei kannata korvata yhdistelyluotolla, sillä yhdistelyluotto sopii paremmin lyhyen ja keskipitkän aikavälin lainojen maksuun. Kun saat lainatarjoukset, vertaa uuden lainan kuluja ja todellisia vuosikorkoja vanhojen lainojen kuluihin ja korkoihin. Kilpailutusprosessi on helppo ja näppärä!

Miksi yhdistää lainat?

Osamaksusopimukset ja kulutusluotot ovat olleet erittäin suosittuja viimeisten vuosien aikana. Pienluottoja tarjoavia rahoitusyhtiötä on ollut paljon ja kilpailu on ollut kovaa. Myös korkotasoa on pidetty erittäin korkealla. Vuonna 2020 lainoille kuitenkin määrättiin väliaikainen korkokatto 10 %. Muuten lainsäädäntö määrää korkokaton 20%:iin ja näin ollen on hyvin todennäköistä että vuonna 2020 tai sen jälkeen otettu uusi laina on edullisempi kuin vanha laina. 

Lainojen yhdistäminen kannattaa, koska sillä säästää selvää rahaa. Säästynyttä rahaa voi käyttää johonkin itselleen mieleiseen tekemiseen tai kohteeseen. Rahan voi vaikkapa säästää tulevaisuuden unelmia varten. Mikäli kaikkien lainojesi yhteenlaskettu lyhennys on nyt vaikkapa 500 € kuukaudessa, uuden lainan lyhennykseksi voidaan sopia esimerkiksi 300 € kuukaudessa. Näin sinulla on joka kuukausi 200 € lisää rahaa käytettävissäsi. 

Vanhojen ja uusien lainojen korkojen ja kulujen erotuksen perusteella laina-aika saattaa pidentyä kuukausilyhennyksen pienentyessä, mutta näin ei välttämättä ole mikäli vanhat lainat ovat olleet todella kalliita. Pääset siis tilanteeseen, jossa sinulla on vain yksi lasku maksettavana kuukausittain. Voit laittaa sen vaikkapa suoraveloituksen ja laina lyhentää kuin itseään. Pääset paljon vähemmällä vaivalla kuin ennen ja lisäksi säästät rahaa. 

Yhdistelylaina on järkevä valinta myös silloin, kun tuntuu että lainoja on niin paljon että niitä on vaikea hallita. Mikäli erillisten pienlainojen kuukausikulu on korkea, yhdistelylaina auttaa pienentäen tätä. Osamaksusopimusten ja luottokorttilaskujen kierteessä ei kannata olla sillä lainat ovat kyllä hyvät rahoituskeino, mutta niiden ei saa antaa pilata koko elämää. Raha-asiat kannattaakin järjestää uudelleen. Kilpailutus on helppoa ja uuden lainan ottaminen kannattaa ja rahaa säästyy!