Netissä voi kilpailuttaa myös pieniä kulutusluottoja suurempia lainoja

Kuva:

MAINOS - OMALAINA.FI -

Kulutusluottojen ja pikalainojen tarve ei ole vähentynyt viime vuosina. Suomen valtiovalta on myös pyrkinyt rajoittamaan korkeita korkoja ja tämäntyyppisten lyhytaikaisten lainojen liian helppoa saatavuutta. Kuluttajilla onkin nykyisin mahdollista saada pikalainoja matalalla korolla. 

Nykyisin moni lainanhakija suuntaa aluksi nettiin, jossa moni on tottunut jo kilpailuttamaan varsinkin pienempiä lainoja ja luottoja. Nykyisin netissä voi kilpailuttaa myös suurempia lainoja, jopa yli 60 000 euron lainasummia. Enää ei siis tarvitse lähteä jalkaisin kiertämään eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, vaikka olisi hakemassa kymmenien tuhansien eurojen lainaa.

Näin kilpailutus toimii käytännössä

Netistä löytyy monta sivustoa, jotka kilpailuttavat lainat hetkessä. Tätä tarkoitusta varten hakijan pitää valita haluamansa lainasumma ja maksuaika, sekä ilmoittaa tietoja itsestään. Näin lainanhakija voi saada eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoukset.Omalaina.fi osoitteessa voi esimerkiksi hakea lainaa 100–60 000 euron väliltä.

Lainojen kilpailutus netissä on paitsi helppoa myös turvallista. Hakija voi vertailla lainatarjoukset valitsematta niistä yhtäkään. Lainojen kilpailutus ei siis yleensä maksa mitään, eikä lainanhakija ole velvoitettu valitsemaan yhtäkään saamistaan tarjouksista. Näin koko hakuprosessi on läpinäkyvää ja turvallista.

Tyypillisesti lainanhakija voi hyväksyä haluamansa laintarjouksen omilla verkkopankkitunnuksillaan. Lainasopimusta ei siis tarvitse tyypillisesti lähteä allekirjoittamaan konttorille, vaan sen voi hoitaa omilla pankkitunnuksilla kotoa käsin. Tätä tarkoitusta varten käy minkä tahansa Suomessa toimivan suuren pankin pankkitunnukset.

Kenelle lainojen kilpailutus on tarkoitettu?

Lainojen kilpailutus sopii kaikille, jotka haluavat hakea 100–60.000 euron lainaa ja vertailla tarjolla olevia tarjouksia. Prosessi voi sopia myös henkilöille, joiden luottoluokitus on heikompi, sillä kilpailutus voi johtaa parempiin ehtoihin myös heidän kohdallaan. Joka tapauksessa kaikki eivät voi saada lainaa myöskään vertailusivustojen kautta, koska lainanhakijan luottokelpoisuus tarkistetaan.

Lainoja ja luottoja kilpailuttavat sivustot tarjoavat kuluttajille helpon ja turvallisen tavan vertailla erilaisia lainatarjouksia. Näin kuluttaja voi säästää rahaa korkomaksuissa tai saada yleisesti ottaen paremmat ehdot. Monella sivustolla lainaa voi hakea myös yritykset ja yrityslainaan liittyy luonnollisesti omat ehtonsa.

Vakuudeton laina

Suuri osa lainoja kilpailuttavista sivustoista kilpailuttaa lainat sellaisten pankkien ja luotonantajien välillä, jotka eivät edellytä hakijalta vakuuksia tai takaajia. Tällöin luoton saa tililleen yleensä myös nopeammin, jopa saman päivän aikana. Jos luottotietosi ovat kunnossa, voit yleensä saada vakuudetonta kulutusluottoa nopeasti. Luotonantajien vaatimukset vaihtelevat siinä, mitä ne vaativat lainanottajilta. 

Jos sinulla on hyvä luottotausta, voit saada pieniä kulutusluottoja ilman vakuuksia tai muita liitteitä. Tällöin sinun tarvitsee vain allekirjoittaa sopimus sähköisesti, kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen. Rahoituslaitokset eivät myönnä kaikille kulutusluottoa, sillä ne tekevät päätöksensä ensisijaisesti sen arvion ja pisteytyksen perusteella, pystytkö maksamaan velan takaisin. Mikäli pisteytyksesi täyttävät vaatimukset, voit saada kulutusluottoa verkossa nopeasti.