5 vinkkiä, joilla keittiö pysyy siistinä joka päivä

Miten ihmeessä keittiö pysyisi siistinä joka päivä? Ei mikään helppo kysymys, sillä keittiön siisteyttä voi olla vaikeaa ylläpitää kiireisessä arjessa.

Näiden viiden vinkin avulla homma hoituu kuitenkin hieman helpommin!

1. Siisti muruset lattialta ja pöydältä heti

Ison pölynimurin kaivaminen siivouskaapista ei yleensä houkuttele, joten keittiöön voi olla viisasta hankkia oma pienempi imuri. Kätevä varsi-imuri tai pienikokoinen rikkaimuri siivoavat muruset pois hetkessä. Sopiva varsi-imuri tai kädessä pidettävä rikkaimuri löytyy Hobby Hallin valikoimasta.

Keittiössä leikataan ruoka-aineita ja avataan ruokapakkauksia, joten ruoanmuruja ja muita pieniä roskia kertyy helposti pöydälle ja lattialle. Siisteyttä on helpompi ylläpitää, jos muruset imuroi pois heti, eikä anna niiden levitä laajemmalle.

2. Keittiö pysyy siistinä, kun siivousvälineet ovat lähellä

Varsi-imuri tai rikkaimuri on helppo säilyttää keittiössä, jolloin imurin saa napattua heti käyttöön, kun sitä tarvitsee. Imurin lisäksi myös muut tarvittavat siivousvälineet kannattaa säilyttää lähellä.

Pyhitä siis keittiöstä hylly tai taso välineille, joita tarvitset päivittäisessä keittiön puhtaanapidossa. Tällaisia ovat esimerkiksi siivousliina, suihkutettava keittiöpesuaine, tiskiharja ja pesuaine sekä karheampi pesusieni pinttyneen lian poistamiseen. Kokoontaitettavalla varrella varustettu pieni moppi on hyvä varuste lattiatahrojen puhdistamiseen.

3. Valitse materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaana

Kun suunnittelet keittiöremonttia tai uusit yksittäisiä kohtia keittiön kiinteästä sisustuksesta, huomioi materiaalien kestävyys ja puhtaanapito. Huokoisempiin materiaaleihin lika pinttyy helpommin ja tasoa tai kaappia on vaikeampi pitää puhtaana.

Vaikka et olisikaan uusimassa keittiökalusteita, niin materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota myös pienemmissä hankinnoissa. Esimerkiksi leikkuulauta tai matto saattavat olla vaikeita puhdistaa, jos materiaali on väärä. Laadukkaat ja helposti puhdistettavat keittiövälineet parantavat omaa arkea, mutta ovat myös loistava lahja esimerkiksi äidille.

4. Karsi tavaramäärää, niin keittiö pysyy siistinä vaivattomammin

Mitä vähemmän keittiössä on tavaraa, sitä helpompi siisteydestä on huolehtia. Karsi pois ylimääräiset ja turhat tavarat. Monilla on esimerkiksi liikaa astioita tai säilytysrasioita. Keittiön kaapeissa saattaa olla vanhentuneita ruokatarvikkeita tai tavaroita, joita ei tarvita ruoanlaitossa.

Keittiössä kannattaa välttää tavaroiden tai ruokien säilyttämistä avonaisilla tasoilla. Kaapeissa tavaroiden päälle ei kerry pölyä tai rasvaa. Keittiö näyttää siistimmältä, kun tavaroita on vähemmän esillä. Lisäksi pöydät ja tasot on helpompi pyyhkiä puhtaaksi, kun niillä ei ole tavaroita.

5. Huolehdi keittiön siisteydestä vähän joka päivä

Jotta siisteydestä tulee huolehdittua päivittäin, tulee siivoamisen olla rutiini. Keittiön siisteydessä pienet päivittäiset teot toimivat paremmin kuin suuret, harvoin toteutetut siivousoperaatiot. Luo siis pieniä päivittäisiä rutiineja, joilla keittiön siisteys pysyy paremmin hallinnassa.

Rutiineja voi luoda esimerkiksi ajankäytön avulla: voit päättää käyttää vaikkapa 15 minuuttia päivässä keittiön siivoamiseen. Toisille toimivat paremmin säännöt, kuten esimerkiksi, että keittiö tulee siivota aina ruoanlaiton jälkeen. Voit hyödyntää siivoamiseen myös ruoanlaiton odotusajat: kun ruoka on uunissa tai kattilassa tekeytymässä, voit sillä aikaa siistiä keittiön.

Näin keittiö pysyy siistinä helpommin

Keittiö pysyy siistinä paitsi muokkaamalla omia siivoustottumuksia, myös keittiön sisustusta. Siisteyttä on helpompi ylläpitää, kun tavaraa on vähemmän. Keittiöön kannattaa valita välineet, joita on helppo puhdistaa ja huoltaa.

Hobby Hallin verkkokaupasta löydät laadukkaat keittiövälineet ja arkea helpottavat kodinkoneet. Lisäksi voit tilata varsi-imurin ja muut kätevät siivousvälineet, joiden avulla siivoaminen on helpompaa. Kivoilla välineillä siivoaminen on myös mukavampaa!