lauantai 1.10.2022 | 21:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hyvää Hillan päivää! – Kurkkaa Kalajokiseudun toimituksen arkeen tässä jutussa ja anna lehdestä palautetta kyselyssä

Annika Tiitto
To 15.9.2022 klo 08:45 | päivitetty pe 16:02

Tämän viikon perjantaina vietetään Hillan päivää ja se näkyy myös Kalajokiseutua julkaisevassa Hilla Groupissa. Juhlapäivän kunniaksi pääset tässä jutussa kurkistamaan Kalajokiseudun toimituksen arkeen.

Päivitämme torstain ja perjantain aikana tähän juttuun kuulumisia, kuvia ja videoita ja kerromme samalla toimituksen arjesta. Instagramin puolella päivityksiä tehdään videoiden muodossa stooreihin. Luvassa on ainakin hyvin erikoinen haastattelukeikka, toimituksen tilojen esittelyä ja tietenkin myös pieni kysely.

Torstai 8.00

Torstaiaamut alkavat palaverien merkeissä. Viikon printtiehti on ilmestynyt ja uutta lehteä aloitellaan, joten torstaina on hyvä hetki hoitaa pois pakollisia palavereita ja muita pieniä asioita.

Ennen yhdeksää meillä on oman toimituksen palaveri, johon osallistuvat päätoimittaja, toimittaja ja myyntipäällikkö. Yhdeksältä on puolestaan tämän alueen paikallislehtien päätoimittajien ja toimittajien yhteinen palaveri, jonka asialistalla on tänään muun muassa Hillan päivän suunnitelmat ja erään päätoimittajan kokemukset Saksan reissulta, jossa hän tutustui paikallisiin mediatoimijoihin.

Keskiviikkona taitoimme tämän päivän lehden ja laitoimme sen painoon. Lopputulos on aamukahvipöydässä torstaina.
Annika Tiitto

Torstai 10.00

Palaverit on nyt pidetty. Sari on niiden jälkeen ehtinyt tehdä uutisen Pohjolan rengasreitistä, taittaa lukijoiden mielipiteiden pohjalta tehdyn Hiekkasärkkien tulevaisuudesta kertovan jutun ensi viikon lehteen ja laittaa Seija Pentin kuvan ensi viikon vinkkisivulle.

Annika on pohtinut talvilehden kansikuvaa ja päivittänyt uuden jutun kesäkisasta. Seuraavaksi täytyy sopia nimipäivähaastattelu.

Tässä taitetaan ensi viikon vinkkisivua.
Annika Tiitto

Torstai 10.30

Mitä sinä tahdot tietää toimituksen arjesta tai lehden teosta ylipäätään? Jätä kysymyksesi tämän jutun kommenttikenttään: vastaamme kysymyksiin stooreissa Instagramin puolella ja ensi viikon printtilehdessä.

Torstai 12.00

Tänään kävimme syömässä lounaan ravintolassa. Niin pitäisi ehkä tehdä useamminkin, jotta tulisi syötyä tarpeeksi monipuolisesti ja terveellisesti. Varsinkin Annikalta jäävät lounaat usein väliin ja iltapäivällä on sitten kamala nälkä.

Toisinaan syömme lounaaksi eväitä toimituksessa, toisinaan käymme syömässä ulkona.
Annika Tiitto

Torstai 13.00

Torstai 14.00

Myyntipäällikkömme Emmi Arnberg työskentelee tänään Kokkolassa.

Terveiset Kokkolan pääkonttorilta! Nyt olisi päiväkahvin aika. Tänään on ollut palavereita, mutta aikaa on ollut myös Kalajokiseudun myynnille. Lehti alkaakin olla mainosten osalta melko täynnä, mutta vielä ehtii napata pikku mainoksen etusivulle!

Torstai 16.00

Annikan iltapäivä kului juttukeikalla Rautiossa. Siellä hän tapasi Anssi Ainalin ja tämän veikeän papukaijan Robinin. Aluksi vähän jännitti mennä papukaijaa tapaamaan, sillä sehän saattaisi vaikka lennähtää olkapäälle. Ihan sinne asti se ei kuitenkaan tullut, mutta kävi kyllä laittamassa kampauksen uuteen uskoon. Papukaijan matala puheääni yllätti: Robinin teki ainakin puheista päätellen kovasti mieli porkkanaa. Ja esittelipä se muutaman tempunkin.

Anssi Ainalin papukaija Robin on veikeä ja älykäs kaveri..
Annika Tiitto

Perjantai 8.00

Hyvää huomenta! Toimituksen arjen seuranta jatkuu tänään. Sari osallistuu aamupäivällä Uutismedian liiton Haastattelun taito -webinaariin, Annika aikoo kirjoittaa jutun pystykorvasta ja Emmi myy Hillan päivän tarjousta asiakkaille.

Tästä kauniista pystykorvasta on tulossa juttu ensi viikon lehteen. Se pitäisi kirjoittaa tänään.
Annika Tiitto

Perjantai 9.00

Meitä kiinnostaa kovasti tietää, mitä mieltä juuri sinä olet Kalajokiseudusta. Vastaathan siis kyselyymme:

Perjantai 10.00

Toimituksen työhön kuuluu perinteisten juttukeikkojen, haastattelujen, valokuvaamisen, juttujen kirjoittamisen ja taittamisen lisäksi myös paljon muuta. Seuraamme jatkuvasti digin etusivua, lähetämme pushviestejä sovellukseen ja teemme somepäivityksiä. Myös analytiikka on olennainen osa arkea: sen avulla näemme, mitkä jutut kiinnostavat ja mitä aiheita kannattaisi ehkä käsitellä vielä lisää.

Analytiikkaa seurataan pitkin päivää.
Annika Tiitto

Perjantai 13.00

Kävimme vähän isommalla porukalla syömässä ja naurua riitti. Käykäähän katsomassa meidän seurantaa myös instastooreissa: siellä on parin videon muodossa vähän erilaista sisältöä.

Tänään oli erityisen mukava lounas: juttua ja naurua riitti.
Annika Tiitto

Perjantai 14.00

Nyt Annika on saanut kirjoitettua pystykorvasta kertovan jutun. Se on alustavasti myös taitettu sivulle. Kuvista näkee vähän millaisia ohjelmia meillä on käytössä lehden tekoa varten. Ensi viikon lehtikin on jo hyvällä mallilla.

Sari on haastatellut entistä kirkkovaltuutettua ja uutta ehdokasta. Emmi taas on lähettänyt tarjouksia asiakkaille.

Seuraavaksi menemme syömään Hillan päivän kakkua.

Perjantai 15.00

Yhteinen Hillan päivän kahvihetki oli hauska. Meinattiin pudota tuoleilta useampaan kertaan. Meidän kolmen lisäksi saatiin kahvittelemaan myös Hanna, joka työskentelee nykyään Keskipohjanmaan toimittajana.

Hillan päivän kakku oli tietysti teemanmukainen.
Annika Tiitto

Saatiin firmalta pipot.
Emmi Arnberg

Perjantai 16.00

Toimituksen arjen seuranta päättyy tällä kertaa tähän. Kiitos kaikille mukana olleille! Ylempänä olevaan palautekyselyyn voi vastata myöhemminkin. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Käy tutustumassa myös Hilla Groupin nettisivuihin tästä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.