tiistai 5.7.2022 | 14:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viikon varrelta: Pääskysiä, päivähoitoa ja rönsyilevä puutarha – Tässä kooste tämän viikon jutuista

Annika Tiitto
Su 19.6.2022 klo 09:00

Tällä viikolla saatiin kuulla monta mielenkiintoista uutista.

Kalajoen terveyskeskuksen A-osan laajennus jäissä – Tekninen lautakunta hylkäsi kaikki urakkatarjoukset, koska ne olivat liian kalliita

Tekninen lautakunta päätti äänestyksen jälkeen esittää kylpylä SaniFanin kunnostamista – Kuntotutkimusten mukaan kylpylän rakenteet ja laitteistot alkavat olla käyttöikänsä päässä eikä peruskorjaus ole kannattavaa

Rautiossa tungosta päivähoitoon – Himangallekin perustetaan uusi määräaikainen ryhmäperhepäiväkoti

Hiekkasärkkien rannalle tulossa uudet varoituskyltit, mutta ei uinninvalvontaa – "Valvojalle tulisi lapsista aivan jumalaton vastuu, siksi järkevintä on jättää vastuu vanhemmille ja isovanhemmille"

Seurasimme myös Raution maastopalon käräjiä ja selvittelimme Kalajoen kaupungin päätöksentekoa. Jos et ole vielä ehtinyt vastata päätöksentekoa koskevaan kyselyyn, voit tehdä sen tästä.

Raution maastopalon pääkäsittely on päättynyt Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskassa ja tuomio annetaan 6. heinäkuuta – lue oikeudenkäynti vaihe vaiheelta tästä jutusta

Valtuuston kokouksia on peruttu, koska asioita ei ole ollut tarpeeksi: "Harmittaa, että jotkut näkevät päätöksenteossa salakähmäisyyttä" – Mitä mieltä sinä olet kaupungin päätöksenteosta? Vastaa kyselyymme!

Tutustuimme lisäksi Sari Hihanalan pihaan ja uuteen seurakuntapastoriin. Ja totta kai teimme jutun myös harvinaisista pääskysistä, jotka ovat majoittuneet Kuljetuspolarin multakasaan.

Hihnaloiden piha on ronski ja rönsyilevä, sillä se on rakennettu menoa ja meininkiä kestäväksi – Sari saa uusia ideoita jatkuvasti: "Piirsin kyllä suunnitelman, mutta lautojen kanssa pyöriessäni tein alueesta lopen ihan erilaisen"

Kalajoen uusi seurakuntapastori Iina Rahkola pääsi pappisvihkimyksestä suoraan rippikoululeirille – "Tämä passaa minulle hyvin, sillä tykkään vetää ripareita"

"Me ollaan näköjään pääskysten pelastajia" – Erittäin uhanalaiset törmäpääskyt pesivät toistamiseen Kuljetuspolarin kasassa Kalajoella

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.