torstai 11.8.2022 | 20:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Eikö työ kaupungilla kiinnosta?

Ke 18.5.2022 klo 16:00 | päivitetty ke 18:10

Viime aikoina Kalajoen kaupungilla on ollut paljon avoimia virkoja ja työtehtäviä. Tällä hetkellä avoinna on rakennuttajainsinöörin, yhdeksän lähihoitajan, kulttuurimatkailuhankkeen projektipäällikön, terveydenhoitajan, perhepäivähoitajan, asumisen ohjaajan, maaseutuasiamiehen, kahden varhaiskasvatuksen opettajan, varhaiskasvatuksen lastenhoitajan, kaupunginkirjaston palvelupäällikön, kunnaneläinlääkärin, kahden sosiaalityöntekijän ja yritysasiantuntijan paikat. Jatkuvalla haulla etsitään opettajia, koulunkäynninohjaajia ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä.

Joitakin hakuja on jouduttu jatkamaan, toiset taas on ilmeisesti haudattu kaikessa hiljaisuudessa: esimerkiksi hammaslääkärin virkoihin ei ole löytynyt päteviä hakijoita, mutta eivät virat näytä myöskään enää olevan auki.

Vaikuttaa siltä, että Kalajoen kaupungilla on vähän vaikeuksia löytää työlle tekijöitä. Onko ongelma siis tässä kaupungissa? Eivätkö työntekijät viihdy täällä? Pitäisikö palveluita olla enemmän? Vai onko vika kenties yleisessä ilmapiirissä?

Näin olisi helppoa ajatella, sillä vikojen etsiminen on aina helpompaa kuin positiivisten asioiden huomaaminen. Kalajoki ei kuitenkaan ole tämän asian kanssa yksin.

Kevan viime kevään kuntapäättäjäbarometrin mukaan, lähes puolessa Suomen kunnissa on ilmennyt vaikeuksia saada hakijoita avoimiin työpaikkoihin. Toimialoista suurin osaajapula on barometrin mukaan sote-sektorilla ja sivistystoimessa.

Ongelma piilee siis mitä luultavammin kunta-alan yleisessä kiinnostavuudessa ja ehkäpä myös ammattilaisten liian vähäisessä määrässä. Ja sellaiset ongelmat vaativat valtakunnallisia ratkaisuja.

Vaikuttaa siltä, että Kalajoen kaupungilla on vähän vaikeuksia löytää työlle tekijöitä.

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.