tiistai 30.11.2021 | 22:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen lukion ylioppilas- ja itsenäisyysjuhla järjestetään kutsuvierastilaisuutena alle 50 henkilölle – Koronapassilla pääsee useimpiin joulunalusajan tilaisuuksiin

Sari Passoja-Verronen
To 25.11.2021 klo 07:50

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 26.11.2021-25.12.2021. Yli 50 henkilön tilaisuuksia voidaan silti järjestää koronapassin avulla. Myös Kalajoella useimpiin joulunalusajan tilaisuuksiin pääsee vain koronapassin esittämällä.

Joulunavaus järjestetään kaupungintalon aukiolla perjantaina 26.11. ilman rajoituksia, koska kyseessä on ulkoilmatapahtuma.

2.joulukuuta järjestettäväksi tarkoitetut itsenäisyyspäivän juhlat 4-luokkalaisille siirretään järjestettäväksi myöhemmin.

Lukion yo- ja itsenäisyysjuhla Virta-salissa 3.joulukuuta järjestetään kutsuvierastilaisuutena, jonka osallistujamäärä alittaa 50 henkilöä. Tapahtumassa noudatetaan koronaturvallisuusohjeita.

Yrittäjägaalaan Hiekkasärkät Areenalla 4.joulukuuta osallistuvilta edellytetään koronapassia, samoin Merenojan yhtenäiskoululla 6. joulukuuta pidettävään itsenäisyyspäivän juhlaan. Virta-salin tapahtumiin ja elokuviin pääsee niihinkin vain koronapassilla.

Koulut ja päiväkodit ilmoittavat omista joulun ajan juhlajärjestelyistään erikseen omissa kanavissaan.

Jäähallissa järjestettävissä ottelutapahtumissa, myös lasten ja nuorten harjoituspeleissä, kehotetaan edellyttämään koronapassin käyttöä.

Muut yhteisöt ja yksityiset toimijat ilmoittavat käytännöistään omissa kanavissaan.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärän Kalajoen kaupunki suosittelee rajaamaan korkeintaan 50 henkilöön. Niihin suositellaan osallistumaan vain terveenä ja rokotesuojan saaneena.

Yli 12-vuotiaat, jotka ovat vailla täyttä rokotussuojaa, maskia suositellaan käytettäväksi aina julkisissa sisätiloissa. Koko väestöä rokotussuojasta riippumatta suositellaan käyttävän maskia matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Maskia suositellaan käytettävän myös julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan (esimerkiksi yleisötilaisuudet ja muut ruuhkatilanteet) sekä joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.

Suositellaan, että työpaikoilla edistetään sellaisia järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. Kokouksissa suositellaan mahdollistamaan osallistuminen myös etäyhteydellä. Viranomaisten lakisääteiset kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin.

#