lauantai 19.6.2021 | 02:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lisää leikkiä leikkipaikoille ja päiväkoteihin – Himankalaiset yhdistykset ja yritykset tempaisivat yhdessä lasten puolesta

Kalajokiseutu
Ke 9.6.2021 klo 10:11

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himangan alueen leikkipaikkojen kunto ja uudistamisen tarve ovat puhuttaneet jo pitkään. Mannerheimin lastensuojeluliiton Himangan yhdistyksen puistotreffeillä pohdittiin kävijöiden kesken jo viime syksynä, että yhdistys voisi tuoda leikkipaikoille jotain piristystä. Koronan takia kun perheiden tarve kunnollisille leikkialueille on ollut huutava.

– Uudenaikaisia leikkipuistovälineitä emme voi tuoda, mutta totesimme, että kunnon hiekkaleikkivälineet ja puistolelut olisivat tarvittavaa ensiapua. Moni tapahtuma on jäänyt pitämättä, joten halusimme piristää tällä tavalla lapsien ja heidän vanhempiensa arkea, kertoo MLL:n Himangan yhdistyksen puheenjohtaja Laura Tilus.

MLL:n Himangan yhdistyksen hallitus ryhtyi tempauksen toteuttajaksi ja kokoavaksi voimaksi. Yhteistyökumppaneita löytyikin nopeasti. Himangan rautakauppa ja Konehuolto T. Pöyhtäri lahjoittivat yksityisinä yrityksinä rahaa hiekka- ja puistoleluihin. Lisäksi MLL Himangan yhdistyksen kanssa tempausta avustivat Lions Club Himanka, Himangan yrittäjät ja MTK Himanka.

– Kyllä tällaisen tuen saaminen paikallisille lapsiperheille tuntuu hienolta. Se kertoo siitä, että yhteisömme arvostaa pienimpien asioita ja heidän eteensä tehtävää työtä, jatkaa Tilus.

MLL kuunteli hankinnoissaan niin muiden yhdistysten kuin lasten ja varhaiskasvatuksen väen toiveita.

– Me toivoimme, että hiekkaleluina olisi tietenkin myös traktoreita, kertoo MTK Himangan puheenjohtaja Henna Vuotila.

Lisäksi puistoihin jaetaan kesäkuun alkuviikkoina mm. isoja muovikuorma-autoja, palloja, taaperokärryjä ja potkumopoja sekä jalkapalloja.

– Lasten mielestä tärkeimpiä asioita ovat tietenkin lapiot ja ämpärit, mutta toivomme muidenkin lelujen ilahduttavan, lisää Himangan yrittäjien puheenjohtaja Elina Borén.

Kalajoen kaupunki osallistuu tempaukseen tuomalla leikkipaikoille säilytyslaatikot, joiden toteutuksesta on vastannut Duunipaikka.

– On tärkeää, että leluille on myös säilytystila. Tällöin lelut pysyvät paremmassa kunnossa. Toivommekin, että käyttäjät huolehtivat osaltaan tavaroista ja vievät ne leikin lopuksi laatikoihin, vetoaa Tilus.

Tempauksen leikkivälineet toimitetaan Himangalla Senioripuiston, Säikän, Luotsikujan, Kärmekallion ja Meri-Himangan leikkipaikoille sekä päiväkoti Satumajakkaan ja Pahkalan koululle viimeistään vko 24 aikana.

#