tiistai 21.9.2021 | 14:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vastine Kalajokiseudussa 3.6. julkaistuun pääkirjoitukseen: "Viranhaltijan vastuulla on varmistaa, että päätökset ovat kestävällä pohjalla"

Ma 7.6.2021 klo 09:37 | päivitetty ke 16:44

Kalajokiseudun vt. päätoimittaja Hannu Verronen nosti pääkirjoituksessaan esiin kaupunginhallitukselle esittämäni kirjallisen kysymyksen kaupunginhallituksen 3.5. kokoukseen liittyen, kokoukseen mahdollisesti osallistuneesta ylimääräisestä henkilöstä. Pääkirjoituksessaan Verronen virheellisesti esittää, että epäily muotovirheestä olisi pitänyt esittää kokouksessa. Tämä ei yksiselitteisesti pidä paikkaansa. Esitin kysymykseni siinä vaiheessa, kun olin tullut johtopäätökseen, että tällainen tilanne on etäyhteyksin pidetyn kokouksen aikana todella voinut tapahtua. Myös väite siitä, että olisin esittänyt kysymykseni jollain tavalla epäasiallisesti tai myöhässä, on täysin virheellinen. Ehkä olisi ollut mielekkäämpää joillekin, että koko asiaa ei olisi nostettu esiin - kuten niin usein tässä kaupungissa.

Kaupunginhallitus käsittelee asian työjärjestyksensä mukaisesti 7.6. alkaen ja nähtäväksi jää, ottaako se kantaa minulle osoitetusta vastineesta ilmi käyneeseen, 4.5. tapahtuneeseen vastaavaan tilanteeseen kaavoitus- ja elinvoimalautakunnassa, eli onko sen myötä esimerkiksi valtuustossa 25.5. käsiteltyyn keskustan osayleiskaavaa koskevaan päätökseen myös syntynyt muotovirhe.

Ydinkysymys on edelleen ilmoitusvastuu. Viranhaltijan vastuulla on varmistaa, että päätökset ovat kestävällä pohjalla. Kaupungin johtavalla viranhaltijalla tämä vastuu korostuu. Se, että kokouksen osallistujat tai puheenjohtaja joutuvat arvailemaan, ovatko kokouksessa jäsenten ohella läsnä vain hallintosäännössä määritellyt puhe- ja läsnäolo-oikeutetut vai muitakin, ei käy päinsä. Tietoturvan ja etäkokouskäytännöissä työjärjestyksen noudattamisen heikoin lenkki on aina tietokoneen ja tuolin välissä.

Sami Salmu

kaupunginvaltuuston III varapuheenjohtaja

vihr., sit.

// Muokattu 9.6.2021 klo16.45 // Pääkirjoituksen kirjoittaja oli vt. päätoimittaja, ei päätoimittaja //

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.