tiistai 21.9.2021 | 14:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja pääsi luontevasti töihin kiinni: Tähtäimessä kesän ja syksyn tapahtumat ja koulutukset

Terhi Mustakangas toimii myös kansalaisopiston rehtorina

Terttu-Liisa Kotka
La 20.3.2021 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Terhi Mustakangas (44) aloitti Kalajoen kaupungin vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajana helmikuun loppupuolella. Lisäksi hän toimii Kalajoen kansalaisopiston rehtorina.

Mustakangas on kotoisin Raahen Vihannista. Viimeiset 20 vuotta hän on asunut Limingassa, mutta on nyt muuttamassa Raaheen.

Koulutukseltaan hän ekonomi, tradenomi, merkonomi ja ammatillinen opettaja.

Aikaisemmin Mustakangas on työskennellyt kirjasto- ja tietopalvelualalla noin 15 vuotta, erilaisissa projekteissa, järjestöjohtajana sekä kymmenen vuotta ammatillisena opettajana Oulun ammattikorkeakoulussa. Syksystä 2020 hän toimi Oulun seudun ammattiopistolla liiketoiminnan opettajana ja erityisopettajana.

Vapaalla Mustakangas harrastaa lukemista, liikuntaa, musiikkia ja matkailua. Lisäksi hän kirjoittaa matkablogia: Maakuntamatkailua Pohjois-Pohjanmaalla ja välillä kauempanakin. Mustakangas on aina tykännyt lemmikkieläimistä, mutta Raaheen muuttaessaan on joutunut luopumaan kahdesta kissastaan.

Perheeseen kuuluvat 19-vuotias tytär Oulussa sekä miesystävä Raahessa.

Millaisin ajatuksin aloittelet uudessa virassasi?

– Hyvin innostuneella mielellä. Töiden aloitus on ollut luontevaa ja tehokasta. Kalajoki näyttäytyy dynaamisena ja aktiivisena ympäristönä, jossa myös kansainvälisyys näkyy.

Mikä on työnkuvasi?

– Vastaan Kalajoen Kulttuuriakatemian toiminnasta eli kaupungin kulttuuripalveluista. Toimin myös kansalaisopiston rehtorina ja teen yhteistyötä kirjaston ja musiikkiopiston kanssa. Kehitän palveluita, järjestän tapahtumia, teen viestintää ja markkinointia sekä hoidan talous- ja henkilöstöasioita Kulttuuriakatemiassa. Kansalaisopistossa suunnittelen toimintaa ja vastaan koulutuksista.

Juuri nyt ajankohtaista?

– Tähtäin on tällä hetkellä kesän ja syksyn tapahtumissa ja koulutuksissa. Tämän kevään osalta tapahtumia on siirretty, ja nyt mietitään vaihtoehtoisia toteutustapoja. Kevään aikana keskitytään myös tulevan toiminnan kehittämiseen.

Sana on vapaa:

– Olen toiminut Limingan kunnassa luottamustoimissa muun muassa valtuutettuna ja varavaltuutettuna 15 vuotta sekä ollut jäsenenä esimerkiksi tarkastuslautakunnassa, jossa olen vastannut sivistystoimen tarkastamisesta. Nyt edessä ovat uudet tehtävät ja haasteet, joissa kaupunkilaisten ideat ja ajatukset toimintaan ovat tervetulleita ja tärkeitä. Koronankin keskellä kansalaisopistoon toivotaan uusia kurssi-ideoita, ja tapahtumatoiveet kulttuurissa otetaan vastaan.

#