sunnuntai 23.1.2022 | 16:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajokinen kuvataiteilija Else Takkunen veistoksillaan mukana Taivalkosken Taideyhdistyksen juhlanäyttelyssä – "Hienoa, että jossakin on toimintaa tänä aikana"

Sari Passoja-Verronen
Su 7.3.2021 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajokinen kuvataiteilija ja keraamikko Else Takkunen on kolmella veistoksellaan mukana Taivalkosken Taideyhdistyksen näyttelyssä, ”Valoa Koillismaalla”. Näyttely on yhdistyksen 20-vuotisjuhlanäyttely ja sen on kuratoinut taiteilija Jussi Valtakari.

Näyttelyssä on mukana Takkusen keramiikkaveistokset ”Oiristelija”, ”Joogailija” ja ”Jumppailija”. Ne ovat vuodelta 2020 ja kuuluvat Tyyppejä -sarjaan. Aikaisemmin työt ovat olleet esillä hänen nettinäyttelyssä toukokuussa 2020 ja Taidetalo Takkusen ”puskagalleriassa” heinäkuussa 2020.

Takkunen toteaa, että näinä aikoina, kun lähes kaikki on kiinni, on myös kulttuuri- ja taidealojen toimijoilla vaikeaa. Esiintyvien taiteilijoiden työtilaisuuksia ei juuri ole ja näyttelymahdollisuuksia visuaalisten taiteen tekijöille on niukasti.

– Mutta taiteilija ei ole tekemättä. Ei voi olla! Siksipä onkin todella hienoa, että jossakin on toimintaa. Taivalkosken Taideyhdistyksen aktiivit ovat tehneet ison työn näyttelyn mahdollistamiseksi.

Else Takkunen on ollut Taivalkosken Taideyhdistyksen jäsen joitakin vuosia. Toiminta on aktiivista ja yhteisöllistä. – Osallistun nyt ensimmäistä kertaa yhdistyksen näyttelyyn. Onhan töiden toimittamisessa omat haasteensa näinkin pitkän matkan takaa. Se kuitenkin onnistuu ystävien, sukulaisten ja taideyhdistyksen aktiivien ansiosta, iloitsee hän.

”Valoa Koillismaalta” näyttelystä on video YouTubessa, mutta Takkunen huomauttaa, ettei taidenäyttely ole ruudulta sama kuin livenä.

Päätalokeskuksen galleriassa näyttely on esillä huhtikuun loppuun ja toukokuun ajaksi se siirtyy Kaamosgalleriaan Kuusamoon.

#