perjantai 16.4.2021 | 13:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Terveystarkastajasta ympäristötarkastajaksi – Ville Soinisen valvontakausi alkaa lumien sulattua

Terttu-Liisa Kotka
La 6.3.2021 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ville Soininen (38) aloitti Kalajoen ympäristötarkastajana helmikuun alussa. Hän ei ole kuitenkaan varsinaisesti uusi työntekijä Kalajoen kaupungilla, vaan on vaihtanut työtehtävää helmikuun alussa. Soininen on työskennellyt aikaisemmin Kalajoella terveystarkastajana noin viisi vuotta. Aiempaa työkokemusta hänellä on satama- ja media-alan työtehtävistä.

Koulutukseltaan Soininen on insinööri (yamk) ympäristötekniikan alalta.

Vapaalla Soininen liikkuu luonnossa ympäri vuoden – milloin vaeltaen, milloin hiihtäen ja niin edelleen. Matkailu ja mökkeily ovat myös lähellä hänen sydäntään.

Millainen on työnkuvasi?

– Ympäristötarkastajan tehtäviin kuuluvat monissa laissa määriteltyjen ympäristönsuojelun viranomaistehtävien hoitaminen sekä ympäristönsuojelun yleinen edistäminen. Työtäni ovat muun muassa ympäristönsuojeluun liittyvien ilmoitusten ja hakemusten käsittely ja valvontatehtävät.

Mikä on ajankohtaista juuri nyt?

– Kalajoella elämä on vireää ja lupahakemuksia on aina käsiteltävänä. Näihin liittyy usein neuvontatyötä ja opastetaan niitä, keillä on luvanvaraista toimintaa. Toki ympäristönvalvontaan voi olla aina yhteydessä, jos jokin asia askarruttaa. Kevään korvalla käynnistyy varsinainen valvontakausi, kun lumet sulavat ja pääsee maastoon.

Millaisin ajatuksin aloittelet uudessa virassasi?

– Olen tietysti innostunut uudesta työtehtävästäni ja koen muutenkin alan ”omakseni”. Ympäristöala käsittää hyvin laajan kirjon lainsäädäntöä ja sen mukaisia tehtäviä, joten tehtäväkenttä on monipuolinen. Ympäristöala on myös tänä päivänä nopeasti muuttuva ja sisältää tulevaisuuteen tähtäävää tavoitteellisuutta, joten tehtäväkenttä tarjoaa jatkuvaa uuden asian oppimista ja soveltamista sekä ympäristön tilaa edistäviä vaikutusmahdollisuuksia.

#