perjantai 16.4.2021 | 14:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoki täsmensi koronarajoituksia ja suosituksia: Yksityisten toimijoiden suositellaan sulkevan yleiset oleskelutilat, yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää

Sari Passoja-Verronen
To 4.3.2021 klo 07:30

Valmiuden johtoryhmä on keskiviikkona täsmentänyt Kalajoella voimassa olevia koronarajoituksia ja suosituksia.

Yksityisten toimijoiden suositellaan sulkevan yleiset oleskelutilat esimerkiksi kauppakeskuksissa. Yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestää, mutta mikäli niitä järjestetään, suositellaan osallistujamäärä rajattavaksi kuuteen henkilöön.

Perusopetus ja lukio-opetus järjestetään lähiopetuksena turvavälit ja maskisuositukset huomioiden. Perusopetus jatkaa väljennyksellä 31.3.2021 saakka.

Päiväkodin, ryhmäperhepäiväkodin tai perhepäivähoitajan eteistilaan saa tulla vain yksi perhe kerrallaan. Vain yksi huoltaja tulee sisälle. Huoltajan tulee olla oireeton ja käyttää kasvomaskia. Lasta tuodessa ja hakiessa on huomioitava turvavälit muihin tilassa oleviin.

Lasten tuonti- ja hakutilanteissa toivotaan aina mahdollisimman lyhyttä oleskelua päiväkodin alueella. Vanhempien on mahdollista luovuttaa lapsi varhaiskasvatusyksikköön, ja hoitohenkilökunta auttaa lasta riisumaan ulkovaatteet.

Ravintoloiden osalta jatketaan nykyisillä määräyksillä ja suosituksilla, kunnes lainsäädäntömuutokset ovat tiedossa. Kalajoen kaupungilla ei ole toimivaltaa ravintoloiden aukioloaikojen ym. suhteen.

Rajoitukset ja suositukset kokonaisuudessaan

#