perjantai 16.4.2021 | 13:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Arvo Sijoitusosuuskunnan hallitus esittää osuudelle 40 euron osuuskorkoa – Alueellisia sijoituksia pyritään lisäämään

Seppo Kangas
Ke 3.3.2021 klo 15:42

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Arvo Sijoitusosuuskunnan (entinen Osuuskunta PPO) hallitus esittää osuuskuntakokoukselle, että jäsenille maksetaan osuuspääoman korkoa 40 euroa osuudelta. Yksityisillä jäsenillä on yleensä kolme osuutta, joista korkoa kertyy 120 euroa.

Emoyhtiö Arvo Sijoitusosuuskunta teki tilikaudella 2020 noin 15,8 miljoonan euron liikevaihdolla 4,7 miljoonan euron eli 29,6 prosentin tuloksen. Konsernin toinen sijoitusyhtiö Arvo Invest Nordic Oy saavutti 4,7 miljoonan euron liikevaihdolla 1,3 miljoonan euron eli 27,7 prosentin tuloksen.

Hallitus ehdottaa, että osuuskunnan tuloksesta jaetaan osuuspääoman korkona yhteensä noin 3,3 miljoonaa euroa. Osuuskoron täsmäytyspäiväksi on päätetty 27. toukokuuta. Maksupäivä päätetään myöhemmin.

– Osuuskunta keskittyi katsauskaudella tukemaan kohdeyhtiöitä koronapandemian aiheuttamien haasteiden keskellä. Joidenkin yhtiöiden kohdalla lainasijoitusten ehtoihin myönnettiin tilapäisiä helpotuksia, toimitusjohtaja Jari Pirinen mainitsee osuuskunnan tiedotteessa.

Loppuvuodesta toteutui yksi uusi alueellinen sijoitus, kun Arvo Sijoitusosuuskunta lähti mukaan pyhäjokisen PR-Rolls Oy:n kasvuun 0,4 miljoonan euron suuruisella oman pääoman ehtoisella sijoituksella. PR-Rolls on vuonna 2002 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut sellu- ja paperikoneiden huoltotöihin.

Valtakunnallisten sijoitusten salkussa toteutui kaksi uutta sijoitusta. Valve Group Oy:sta Arvo Sijoitusosuuskunta hankki kahden miljoonan euron sijoituksella 25 prosentin omistuksen syyskuussa 2020. Helsingissä pääpaikkaansa pitävä Valve Group on erikoistunut markkinointia, viestintää ja teknologiaa yhdistäviin palveluihin, joiden kautta edistetään asiakasyritysten tunnettuutta ja kasvua.

Korkia Oy:lle Arvo Sijoitusosuuskunta myönsi 1,5 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainan syyskuun lopussa. Korkia on kestävän kehityksen kärjellä toimiva varainhoito- ja konsultointiyhtiö, jolla on vahvaa osaamista aurinkoenergialiiketoiminnan saralla.

Tilikauden lopussa hallintoneuvosto hyväksyi hallituksen esittämän strategiapäivityksen, jonka mukaan sijoitusstrategiaa tasapainotetaan asettaen tähtäimeksi ohjata kolmannes varoista kuhunkin kolmeen omaisuusluokkaan: alueellisiin sijoituksiin, valtakunnallisiin sijoituksiin ja finanssisijoituksiin. Aikataulutavoite uuden jakauman saavuttamiselle on asetettu vuoteen 2025.

Tilikauden lopussa konsernin sijoitussalkku jakaantui siten, että finanssisijoituksia oli 61, listaamattomia alueellisia sijoituksia 17 ja valtakunnallisia sijoituksista 22 prosenttia.

Katsauskaudella sijoitusstrategiaa täydennettiin lisäämällä uudeksi tuotteeksi lyhytaikaiset siltarahoitukset myös muille kuin osuuskunnan olemassa oleville sijoituskohdeyhtiöille. Siltarahoituksesta on muotoutunut vakiintunut osa osuuskunnan sijoitustoimintaa alueellisten ja valtakunnallisten sijoitusten salkussa. Siltarahoituksen kautta saadut tuotot olivat 0,7 miljoonan euron tasolla tilikaudella 2020.

Tilikauden päättymisen jälkeen ei ole toteutunut uusia alueellisia tai valtakunnallisia sijoituksia, mutta potentiaalisia hankkeita on toimitusjohtaja Jari Pirisen mukaan selvitystyön alla.

#