perjantai 26.2.2021 | 18:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Kestävä tulevaisuuteen panostaminen edellyttää myös menneeseen katsomista ja erityisesti nykytilanteen tarkkaa seurantaa – "Sivistyslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle on edelleen syksyn ja alkuvuoden aikana välitetty viestiä opetuspalvelujen ja yhtenäiskoulun johtamiseen ja hallintoon liittyvistä pitkään jatkuneista ongelmista"

Ti 23.2.2021 klo 18:48 | päivitetty ke 09:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Merenojan yhtenäiskoulun vihkiäisiä vietettiin 19.2. perjantaina verkon välityksellä. Juhlassa puhuivat muun muassa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari, valtuuston puheenjohtaja Miika Heikkilä sekä tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Hyvä, että Kalajoelle on nyt saatu puhtaat ja tilojen puolesta terveelliset koulutilat. Kannatettavaa on myös pyrkiä luomaan hyvää yhteishenkeä sekä kannustamaan kaikkia tekemään osansa toimivan työyhteisön ja oppimisympäristön rakentamiseksi. Yhtenäiskoulusta puhuttiin myös tulevaisuuteen tehtynä satsauksena, joka koetaan tärkeäksi kuntataloudenkin kannalta. Menneitä varoitettiin olemaan muistelematta. Esiin nostettiin myös koulujen jaetun johtajuuden malli.

Sivistyslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle on edelleen syksyn ja alkuvuoden aikana välitetty viestiä opetuspalvelujen ja yhtenäiskoulun johtamiseen ja hallintoon liittyvistä pitkään jatkuneista ongelmista. Yksi näkyvä seuraus ongelmista oli lukion rehtorin irtisanoutuminen. Samoin päättäjille on viestitty koetuista henkilöstön työhyvinvoinnin puutteista, joita on noussut esiin myös henkilöstökyselyissä.

On hyvä muistaa sanonta, jonka mukaan historia toistaa itseään. Näin on usein juuri silloin, kun menneitä virheitä ei osata tunnistaa tai niitä ei kyetä tunnustamaan. Silloin myös virheisiin johtaneet tapahtumat jäävät analysoimatta eikä niistä voida ottaa opiksi.

Kun yhtenäiskouluratkaisuista päätettiin, varoitukset hankinnan korkeista kustannuksista ja siitä aiheutuvista luokkakohtaisesti suurista oppilasmääristä, varsinaiseen toimintaan kohdennettaviksi jäävien varojen niukkuudesta ja tulevaisuudessa häämöttävistä lomauttamistarpeista kaikuivat kuuroille korville. Vähintä, mitä kyseistä kouluratkaisua ajanut porukka voisi nyt tehdä, olisi tunnistaa ja tunnustaa tehdyt virheet sekä huolehtia siitä, että valitulla ratkaisulla saadaan toteutettua sen sallima paras mahdollinen lopputulos.

Pelkästään positiivisia puhumalla ja ongelmista vaikenemalla asiat eivät korjaannu. Sekä sivistyslautakunnan että kaupunginhallituksen ja sen alaisen henkilöstöjaoston tulee aktiivisesti ja näkyvästi huolehtia siitä, että johtamiseen ja työhyvinvointiin liittyvät asiat otetaan huolehdittavaksi ja korjattaviksi. Kuntalaiset päättävät tulevissa kuntavaaleissa, miten asioita jatkossa Kalajoella hoidetaan – peitelläänkö ongelmia vai katsotaanko asioita realistisesti, myös epäonnistumiset ja ongelmat esiin nostaen ja niihin ratkaisuja etsien.

KTM johtaminen ja organisaatiot

opettaja Meri Säteri (sit.)

FM ammatillinen opettaja

sivistyslautakunnan jäsen Sari Alajoki

#