perjantai 26.2.2021 | 18:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yli 70-vuotiaiden koronarokotteiden ajanvaraus on toistaiseksi täynnä – aikoja voi varata seuraavan kerran maaliskuun loppupuolella

Avanvaraus avattu kahdelle 2-riskiryhmän alaryhmälle

Hanna Parhaniemi
Ti 23.2.2021 klo 19:00 | päivitetty to 08:18

Kalajoella on avattu nyt myös toisen 2-ryhmän riskiryhmäläisten ajanvarausta koronarokotusta varten.

THL määrittelee, missä järjestyksessä rokotukset annetaan. 18-69-vuotiaat riskiryhmäläiset on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä ovat vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet sekä jos henkilölle on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto. Sairaudet ovat aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja downin oireyhtymään kuuluvat aikuiset.

Kalajoella käynnistettiin ykkösryhmän rokotukset viime viikolla. Vapaita aikoja on viikoille 10 ja 11.

Kakkosryhmässä ovat 18-69-vuotiaat vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet. Nämä sairaudet ovat jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, aikea sydänsairaus (esimerkiksi sydämen vajaatoiminta, mutta ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (BMI yli 40).

Kakkosryhmästä Kalajoella voivat varata ajan nyt ne, joilla on hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, tai immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen.

Yli 70-vuotiaiden koronarokotteiden ajanvaraus on toistaiseksi täynnä. Aikoja voi varata seuraavan kerran 22. maaliskuuta.

Kaupunki lupaa, että kaikki yli 70-vuotiaat saavat rokotteen kevään aikana.

Tämän hetken tiedon mukaan Kalajoella voidaan rokottaa noin 200 henkilöä viikossa. Ajanvarauksia tehdään kerralla useammalle viikolle.

Tehosterokotuksen aika varataan ensimmäisen rokotuskäynnin yhteydessä paikan päällä.

Rokotukset tapahtuvat Kalajoen terveyskeskuksen tiloissa. Himangalle ja Merijärvelle järjestetään omat rokotuspäivät, jotka ilmoitetaan ajanvarauksen yhteydessä.

//Juttua muutettu 24.2.2021 klo 8.09 // Kalajoella ei ole avattu ajanvarausta vielä kaikille 2-ryhmäläisille, vaan vain osalle. Tarkennettu juttua ja korjattu otsikkoa. //

//Otsikkoa muutettu 25.2.2021 klo 8.18 //

Koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet nousuun Pohjois-Pohjanmaalla –  "Nyt ei ole juhlimisen aika", muistuttaa johtajaylilääkäri

Kalajoella todettu kaikkiaan 25 koronatartuntaa – Viikonloppuna yksi uusi tartuntatapaus

Koronarokotusten ajanvaraus ruuhkautunut Kalajoella – "Soittaessa ajanvaraukseen täytyy toimia ohjeiden mukaisesti, jotta ohjelma poimii puhelinnumeron takaisinsoittojärjestelmään"

#