perjantai 26.2.2021 | 17:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Gumball 500€ -kilpailun päätepysäkki vaihtui – Tuunatut autot rantautuvat Kalajoen sijaan Rukalle

Hanna Parhaniemi
Ti 23.2.2021 klo 15:39

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Gumball 500€ -kilpailun päätepysäkki oli parina viime vuotena Kalajoki. Nyt kohde on vaihtunut ja tuunatut autot rantautuvat Kalajoen sijaan Rukalle. Tapahtuma järjestetään 14.-16. toukokuuta.

Hyvinkääläisen kaveriporukan perustama tuunattujen autojen kilpailu lähtee perinteisesti liikkeelle Hyvinkäältä. Ideana on ajaa tuunatuilla autoilla pienellä joukkueella. Ainakin aiempina vuosina matkan varrella on pitänyt suorittaa erilaisia tehtäviä. Tehtävät ja reitti ovat varjeltuja salaisuuksia, joista kuulevat vain osanottajat kilpailun edessä. Tänä vuonna ohjelmaan kuuluu paikan päällä pidettävät olympialaiset.

Aiempina vuosina kilpailuauto ei ole saanut maksaa enempää kuin 500 euroa, mutta sitä on saanut tuunata niin paljon kuin on halunnut. Tänä vuonna sääntöjä on kiristetty niin, että auton maksimihinta on pysynyt samana, mutta autoa saa tuunata enintään samalla summalla. Varastossa olevia varusteita tai varaosia saa kuitenkin käyttää. Autosta ja sen osista on oltava kuitit tarkistusta varten.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Esimerkiksi vuonna 2019 kilpailuun osallistui 150 autojoukkuetta. Kisa on saanut ideansa Gumball 3000 -tapahtumasta, jossa ajetaan yleensä kalliilla autoilla useiden maiden ja maanosien halki.

Kuvagalleria vuoden 2020 Gumballista

#