perjantai 26.2.2021 | 17:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Kake Perttulan kolumni: Luminen talvi johtuu lentämisen vähyydestä – "Kun ei oo lentoliikennettä mitä moittia, niin tutkijahipit iskevät silmänsä pienhiukkasiin"

Ma 22.2.2021 klo 13:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kohta on kulunut kaksi kuukautta tätä uusinta vuotta, joten on hyvä aika tarkastella uudenvuodenlupauksiani. Tein niitä kaksi.

Ensimmäinen koskee liikennekäyttäytymistäni, siis pyrin parantamaan sitä. Olen kuullut kanssaihmisiltäni moitteita, jotta ajan liian lähellä edellä menevää autoa, jopa työtoverini ja perheenjäsenenikin ovat siitä valittaneet. Joskus olen huomannut matkustajan paikalla istuvan henkilön polkevan kuvitteellista jarrua ja keskenäni naureskellut sille. Olen vain noudattanut hallituksen suosittelemaa turvaväliä! Tänä vuonna, lupaukseni mukaan, olen omin lupineni pidentänyt turvaväliä!

Myös vilkun käyttöni on ollut hakusessa, lähes yhtä harvakseen on Pösön nurkalla vilkkunut kuin koronavilkkusovelluksessa, eli ei juuri ollenkaan. Siihenkin on tullut muutos, jes!

Toinen lupaukseni on niin sanottu kestolupaus, vuosikausia olen käyttänyt samaa lupausta ja aina on pitänyt. En tänä vuonnakaan ala harrastaa talviuintia. Takavuosina se oli avantouintia, mutta kun talvet olivat yhtä syksyä, niin talviuintia, tänä talvena taas avantouintia! Hoi, ympäri vuoden uivat, päättäkää jo talviversion nimi!

Niin tämä talvi, perinteinen lumitalvi, on myös koronan syytä! Lentokoneet ovat lähes vuoden pysyneet maassa. Kyllä ei ole turistilta tai bisnesmieheltä hiilijalanjälkeä tullut. Mökillä on lymytty ja bisnesmies on kokouksensa ja liikeneuvottelunsa hoitanut etänä, virtuaalisesti, med sovellus! Siksi oikea talvi.

Tästä pääsemme yliopiston tutkijahippeihin, kun ei oo lentoliikennettä mitä moittia, niin tutkijahipit iskevät silmänsä pienhiukkasiin! Kyllä se puulla huoneitansa ja saunaansa lämmittävä idiootti pilaa ilmaston. Milloin on kosteita puita, milloin vanha takka tai kiuas, ei ole CE-merkintää, muista sytyttää puut päältä…jne! Ennen riitti tavallinen, puita pesään ja tuli alle, kyllä lämpeni huoneet ja sauna, pienhiukkasia ei huomannut kukaan. Savupiipusta tuli savu, niin kuin kuului tulla, nykyään ei saa tulla!

Päästäkää ne turistit jo lentsikoilla reissaamaan, niin loppuu tämä pienhiukkasperseily!

Kirjoittaja on lepistönperäläinen perusduunari, jota ei voisi vähempää kiinnostaa se, mitä muut ajattelevat.

Päästäkää ne turistit jo lentsikoilla reissaamaan, niin loppuu tämä pienhiukkasperseily!

#