tiistai 6.12.2022 | 15:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Juusolanmäellä riittää majoittujia koronasta huolimatta – "Yöpyjät ovat työmiehiä ja ohikulkijoita"

Sari Passoja-Verronen
La 30.1.2021 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Juusolanmäen maatilamatkailussa yöpyjiä on riittänyt koronasta huolimatta. Rauni Uusitalo kertoo heidän majoitustilansa olevan erillään, joten yöpyjät voivat halutessaan tulla ja mennä omia reittejään.

– Osa majoittujista käyttää meidän ruokailumahdollisuutta, mutta huoneissa on myös mikro ja kahvikeitin.

Enimmäkseen yöpyjät ovat nyt olleet paikkakunnalle tulleita työmiehiä, mutta myös ohikulkijoita käy rauhallisessa majoituspaikassa.

29 vuotta toimineessa yrityksessä on kaikkiaan yhdeksän huonetta, joista neljä vasta kesällä käyttöön otetussa pihapiirin tiilitalossa. Rauni kertoo siinä asuneen tätinsä kuolleen pari vuotta sitten.

– Olemme nyt remontoineet taloa yhdessä Julian kanssa, joka on ollut mummun apuna tilan töissä muutenkin, hän sanoo ja vilkaisee vieressään istuvaa lapsenlastaan.

Julian lisäksi pitkäaikaisena työntekijänä on Marko Mehtälä.

Koronan iskiessä vuosi sitten Juusolanmäellä pidettiin vielä monenlaisia juhlia, mutta kaikki kesän juhlat peruuntuivat yhtäkkiä.

– Onneksi saimme viedä pienempiin kokouksiin tarjottavaa.

Kaljaasi Ansion aloittaessa liikennöinnin juhannukselta, alkoi myös kalakeiton valmistaminen. Rauni toteaa heidän vastaavan laivan kalasopasta, jota menikin reippaasti, sillä parhaimpina päivinä purjehdusreissuja oli kaksi.

– Sitä kautta saimme myös osamme Ansiolle viime vuonna luovutetusta matkailupalkinnosta.

Koska kesällä Kalajoella riitti matkailijoita, myös Juusolanmäellä yöpyjiä oli. Mutta koronatilanteen pahentuessa syksyllä toiminta hiljeni jälleen ja jouluksi maatilamatkailu sulki ovensa kokonaan.

Tulevaan kesään Rauni katsoo silti luottavaisena ja toivoo, että rokotusten myötä heillä voitaisiin jälleen pitää isojakin juhlia, kuten häitä ja syntymäpäiviä.

– Ja onneksi meillä on ympärillämme tämä luonto, jota myös voimme hyödyntää toiminnassamme, hän toteaa.

#