torstai 28.1.2021 | 18:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

JHT aloittaa treenaamisen ulkojäillä – "Epäedukasta meitä ajatellen, kun halli on kiinni viikkotolkulla"

Suomi-sarjan joukkueet keskenään eriarvoisissa asemissa

Seppo Luokkala
Ma 11.1.2021 klo 09:05 | päivitetty ma 09:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jääkiekon Liigaa ja naisten liigaa pelataan näinä aikoina ja etupäässä tyhjille katsomoille. Myös nuorten sarjoissa on sarjojen jatkaminen ja uusien aloittaminen mahdollista, kunhan kaikki vaaditut elementit ovat olemassa. Erityisen tärkeää on esimerkiksi, että jäähallin ovet ovat auki.

Mestiksessä pelaamisen estää seurojen talous. Ilman yleisöä ei ole mieltä pelata. Pykälää alempana Suomi-sarjassa seurataan Mestiksen tekemisiä. Sielläkin joukkueiden varainhankinta poikkeaa seurasta toiseen. Jollekin yleisöllä on isompi merkitys kuin toiselle.

Hyvän syksyn pelanneen JHT Kalajoen valmentaja Jesper Jalonen katsoo, että Suomi-sarjan pelitauko kestänee samoille haminoille Mestiksen tauon kanssa.

– Vähän yli kuukausi on oltu tauolla. Nyt vain odotellaan, milloin Suomi-sarja varmuudella jatkuu. On vaikea kuvitella, että pelaisimme tammikuussa. Meillä on halli kiinni vähintään tammikuun 17. päivään saakka ja tuskin sarjaotteluun ihan kylmiltään hypätään, Jalonen sanoo.

JHT ei ole lomauttanut joukkuetta, mutta ei sillä mitään yhteisiä aktiviteettejä ole siltikään ollut.

– Joulukuu huilattiin kokonaan, kun ei ollut tietoa pelien jatkumisesta. Ei ole ollut syytä, minkä vuoksi treenata.

Tällä viikolla alkaa uusi valmistautuminen sarjaan.

– Mennään ulkojäille, mikäli sää sen sallii.

Jesper Jalonen aikoo siis viedä puoliammattilaismiehistön retropuitteisiin. Kalajokisten tilanne on selvästi huonompi kuin esimerkiksi raahelaisten.

– Epäedukasta meitä ajatellen, kun halli on kiinni viikkotolkulla. Ainakin Raahessa ja Oulussa harjoitukset pyörivät normaalisti ja hallit ovat avoinna. Vähän säälihän se on antaa näin muille tasoitusta.

Jalonen tuntee Suomi-sarjan seurojen taustoja ja luokittelee JHT:n ryhmään, jolla yleisötuloilla on huomattava merkitys.

– Meille lovi on isompi, jos joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille. Osalle seuroista on taas ihan yksi ja sama, onko katsojia vai ei. Eiköhän tässä samalla kaavalla mennä kuin Mestiksessä. Eli eiköhän sarja jatku vasta helmikuussa, Jesper Jalonen veikkaa.

Jääkiekon II-divisioonassa on tammikuulle vielä sijoilteltuna yksittäisiä otteluita.

Epäedukasta meitä ajatellen, kun halli on kiinni viikkotolkulla.

#