tiistai 31.1.2023 | 18:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi Raution monitoimitalo hankkeen pienennetyt suunnitelmat – Suunnitelmia karsittu lähinnä liikuntatilojen osalta koska kustannukset ylittyivät

Ti 22.12.2020 klo 12:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KS

Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi Raution monitoimitalo hankkeen pienennetyt suunnitelmat. Samalla hankkeen valmistumista siirretään vuoden 2022 loppuun.

Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi monitoimitalon pääpiirustukset ja kustannusarvion 8.9.2020. Hyväksytty kustannusarvio oli 4.975.000 euroa sisältäen vanhojen rakennusten purkamisen. Kaupunginhallitus kehotti suunnittelun jatkuessa varmistamaan, että hankkeen kustannus arviossa pysytään materiaalivalinnoilla ja muilla ratkaisuilla. 13.11. teetetyn rakennusosa-arvion mukaan lopullisiksi kustannuksiksi arvioitiin

5.850.000 euroa, joten kustannukset tulisivat ylittymään noin 875.000 eurolla.

Hanke on kooltaan hankesuunnitelman mukainen, joten kustannusten ylitys johtuu hankesuunnitteluvaiheessa arvioiduista liian pienistä kustannuksista.

Kalajoen kaupungin palveluverkkoa ja kiinteistörakennetta ohjaava toimikunta käsitteli kokouksessaan hanketta ja päätyi esittämään, että hankkeen kokoa tulee pienentää lähinnä liikuntatilojen osalta niin paljon kuin on mahdollista, kuitenkin toiminnan siitä kärsimättä. Tiloja on pienennetty siten, että liikuntasalia pienennetty, liikuntasalin ja puku-/ pesutilojen välillä ollut käytävä on poistettu, kuntosali poistettu, painonnostotilaa suurennettu, painonnostopuolella olleet omat puku-/ pesutilat on poistettu ja tilalle rakennettu ns. unisex- tyylinen pienempi puku/- pesutila. Ruokalan yhteydessä oleva kerhotila on poistettu ja ruokalaa on suurennettu. Kiinteistönhoitajan varasto ja ulkovälinevarasto on poistettu rakennuksen yhteydestä ja siirretty erilliseksi rakennukseksi pihalle.

Nämä kaikki pienennykset ovat pienentäneet kokonaisuudessaan kerrosalaa 239 m2 vertailukohteena olevasta kerrosalasta. On kuitenkin huomioitava, että aiemmin monitoimitalon yhteydessä olleet varastotilat rakennetaan piha-alueelle erillisenä rakennuksena.

Karsinnoilla saadaan lopullisia kustannuksia pienennettyä noin 500.000 euroa.

Hankeryhmä on käsitellyt asiaa 8.12.2020 ja 16.12.2020. Hankkeelle on alustavasti haettu liikuntapaikka-avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja lopullinen liikuntapaikkahakemus tullaan jättämään vuoden 2020 loppuun mennessä Pohjoissuomen aluehallintovirastolle. Liikunta paikka-avustukset myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö huhti - toukokuussa 2021. Varsinaista rakennustyötä ei saa aloittaa ennen avustus päätöstä. Kuitenkin rakennusalueella olevat purettavat rakennukset saa purkaa ja alueen maatyöt saa aloittaa.

Varsinaisten rakennustöiden aloitus menee todennäköisesti toukokuulla 2021, minkä takia kohteen valmistuminen tulee siirtää vuoden 2022 loppuun.

#