sunnuntai 28.2.2021 | 08:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella kuusi koronatartuntaa – Kallion alueella 350 karanteenissa

Hanna Parhaniemi, Pia Räihälä
La 28.11.2020 klo 23:54 | päivitetty la 23:58

Kalajoki nousi koronakartalle perjantaina, kun viisi koronavirustartuntaa tuli paikkakunnalla täyteen. Kaupungin mukaan yksi tartunnoista olisi kuitenkin virheellisesti kirjattu.

Lauantaina Kalajoki olisi viimeistään noussut kartalle, sillä THL:n tilastojen mukaan paikkakunnalla on nyt kuusi koronatartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi lauantaina, että Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen. Koordinaatioryhmä valmistelee alueelle laajamittaisia leviämisvaiheen suosituksia STM:n ohjeistuksen mukaisesti. Suosituksista tiedotetaan tiistaina 1.12.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todettiin lauantaina kuusi uutta tartuntaa. Uudet tartunnat on todettu ihmisillä, jotka on jo aiempien altistusten perusteella asetettu altistuskaranteeniin.

Uusia joukkoaltistumisia on todettu alueella salibandyssä, joogassa, kuorossa, jumpassa, jalkapallossa ja futsalissa. Joukkoaltistumisiin liittyvät henkilöt on tavoitettu henkilökohtaisesti ja heidät on asetettu karanteeniin. Karanteenissa ja eristyksessä olevien määrä Kallion alueella on tällä hetkellä noin 350.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion pandemiatyöryhmä kehottaa välttämään ryhmissä tapahtuvaa harrastamista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kallion kunnista Sievi nousi lauantaina THL:n koronakartalle. Koronakartalle nousevat kunnat joissa todettuja tapauksia on 5 tai enemmän.

Kallioon kuuluvat Ylivieska, Nivala, Sievi ja Alavieska.

#