sunnuntai 28.2.2021 | 08:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupungin mukaan Kalajoen koronatilastossa yksi virheellisesti kirjautunut tartunta – Viimeisimmästä odotetaan uusintatestauksen tulosta

Hanna Parhaniemi
Pe 27.11.2020 klo 14:50

THL:n mukaan Kalajoella on todettu torstaina uusi koronavirustartunta, joka on Kalajoen viides tartunta. Kalajoen kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että kolme tartunnoista on todettu epideamian varhaisemmassa vaiheessa.

Kaupungin mukaan neljäs tapauksista on virheellisesti tilastoihin kirjautunut tartunta. Viides eli torstaina todetusta tartunnasta taas odotetaan uusintatestauksen tulosta.

Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Kaikki tartuntaketjut on pystytty jäljittämään.

Kaupunki muistuttaa, että hengitystieoireisten tulee hakeutua koronavirustestiin herkästi.

– On erittäin tärkeää, että töihin, kouluun tai päivähoitoon ei mennä sairaana, lievissäkään oireissa, tiedotteessa todetaan.

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tilanne Kalajoella on vielä yleisesti rauhallinen. Jotta näin jatkuisi, on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja suosituksia. Tapaukset leviävät tällä hetkellä pääasiassa perhepiirissä ja muun muassa työmatkaliikenteen kautta.

Kalajoki nousi perjantaina THL:n koronakartalle – Myös Ylivieskassa ja Nivalassa uusia tartuntoja, Kallio odottaa lisää viikonloppuna

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – katso uudet, tiukentuneet suositukset täältä

#