perjantai 26.2.2021 | 18:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – katso uudet, tiukentuneet suositukset täältä

Epidemian leviämisen hillitsemiseksi sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön koko joukko epidemian kiihtymisvaiheen suosituksia.

Riikka Sipilä
Ti 24.11.2020 klo 18:07 | päivitetty ti 21:37

Koronaepidemia on siirtynyt koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella kiihtymisvaiheeseen. Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt ja ilmaantuvuusluvut ovat nousussa Pohjois-Pohjanmaalla.

Näin totesi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä tiistaina pidetyssä kokouksessaan.

Epidemian leviämisen hillitsemiseksi sairaanhoitopiirin alueella otetaan käyttöön koko joukko epidemian kiihtymisvaiheen suosituksia. Uudet suositukset tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ne ovat Pohjois-Pohjanmaan alueella voimassa 18.12.2020 asti.

Vaikka tartuntamäärien kasvu keskittyy edelleen Ouluun, koko aluetta koskevilla suosituksella halutaan ennaltaehkäistä tartuntojen leviämistä.

Uudet suositukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi (26.11.-18.12.)

* Laajennettu etätyösuositus (Suositellaan, että kaikki työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti)

* Etäkokouskäytännöt (Suositellaan siirtymistä mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin sekä työpaikoilla että vapaa-ajan kokouksissa)

* Maskisuositukset (Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa; Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa; Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista)

* Yksityistilaisuudet (Suositellaan, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä)

* Harrastusryhmät (Suositellaan noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen annettuja tarkennettuja turvallisuusohjeita)

* Riskiryhmät (Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle – esimerkiksi yleisötapahtumassa, harrastuksissa tai ravintolassa)

Aiemmin annetut suositukset maskin käytöstä ovat yhä voimassa

Maskisuositukset (koskevat yli 15-vuotiaita):

* Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

* Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

* Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

* Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä, mikäli turvavälit eivät toteudu. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita. Sosiaalihuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköissä suositus henkilökunnan suunenäsuojainten käytöstä on ollut voimassa jo aiemmin ja jatkuu entisenlaisena

#