lauantai 19.6.2021 | 03:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Tiia-Tuulia Käännän kolumni: Lupa haaveilla ja toivoa itselleen hyvää – "Myönteinen ajattelu luo lisää myönteistä ajattelua, kuten negatiivisiin asioihin keskittyminen ylläpitää negatiivisuuden ilmapiiriä"

Tiia-Tuulia Kääntä
Ke 18.11.2020 klo 13:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mistä sinä haaveilet ja unelmoit? Uskallatko unelmoida? Onko sinua kannustettu haaveilemaan?

Olen itse törmännyt unelmien torppaamiseen. ”Lopeta se haaveilu!” Kuulostaako tutulta? Entinen kasvatuskulttuuri piti yllä ajatusta siitä, että unelmointi on turhaa ja myönteinen ajattelu höpöhommaa.

Mutta ei se ole. Unelmoinnilla on suuri merkitys kehittymiselle. Unelmista lähtee liikkeelle niin omat tavoitteet elämässä, kuin organisaatioiden tavoitteet työelämässä. Jollain on unelma ja sitä kohti lähdetään etenemään määrittämällä tavoitteet ja toimintasuunnitelma.

Mikä unelmoinnista sitten tekee tärkeää? Sanotaan, että saat mitä tilaat. Toisin sanoen sen saat, mihin keskityt. Eli myönteinen ajattelu luo lisää myönteistä ajattelua, kuten negatiivisiin asioihin keskittyminen ylläpitää negatiivisuuden ilmapiiriä. Puhutaan ihan puhtaasta tieteellisestä vetovoiman laista. Keho ja mieli muodostavat energeettisen taajuuden. Näin se ihminen, maailma ja koko universumi vaan toimii. Faktahomma.

Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa. Teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen, lupa unelmoida ja lupa uskaltaa unelmoida.

Helppo tapa unelmointiin koko perheen voimin on hankkia kartonkia, liimaa, sakset ja kasa vanhoja lehtiä. Jokainen saa tehdä oman aarre-, tunne-, tai tavoitekarttansa. Näköaisti on vahvin aistimme ja sen kautta alitajunta lähtee muovaamaan uusia näkökulmia ja uskomuksia. Alitajunnassamme asustelee kaikki tiedot, kokemukset, taidot, tahto ja halut. Ei siis ole yhdentekevää mitä katselet ja ajattelet.

Unelmien ei aina tarvitse toteutua siinä laajuudessa kuin niistä haaveilee. Ne kuitenkin laajentavat maailmankuvaa ja auttavat näkemään omia mahdollisuuksia ja voimavaroja.

Unelmilla on kuitenkin usein tapana toteutua. Uskallatko sinä kokeilla mitä hyvää unelmointi voisi sinun elämääsi tuoda?

Kirjoittaja on Käännänkylälle kotiutunut pienen tytön äiti.

#