sunnuntai 28.2.2021 | 08:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Särkät Volleyn uusi joukkue avasi kautensa Himangan Urheilijoita vastaan – Uuden joukkueen pelaajisto koostuu entisistä aamutreeniläisistä

Heidi Vierimaa
Ti 3.11.2020 klo 23:08

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lentopallon Länsi-Suomen miesten aluesarjan Keski-Pohjanmaan lohkon ottelut alkoivat lauantai-iltana kun vastakkain asettuivat Särkät Volley ja Himangan Urheilijat. Aluesarja vastaa entistä kolmossarjaa. Himangan Urheilijat on pelannut viime kausina kakkossarjassa, joten uuden kokoonpanon Särkät Volley sai heti alkumatkalla kokea haasteita kotiottelussaan Merenojan liikuntahallilla. Himangan Urheilijat näyttivät taitonsa ottelukokematonta Särkät Volleyta vastaan voittaen ottelun 0-3.

Ensimmäinen erä oli tasaisin eli Särkät Volley pysyi jollain tavalla mukana, joskin HU piti johtonsa parilla pisteellä pitkin erää ja karkasi loppua kohden erävoittoon 12-25. Toinen erä oli kotijoukkueella hyvin hankala, eikä peliä saatu kulkemaan erän alkuvaiheilla kahden aikalisänkään turvin. HU käytti vastustajan huonot hetket armottomasti hyödyksi ja iski pallot varmasti lattiaan tai lujasti vastustajia kohti. Särkät Volley sai pasmansa kuntoon ja alkoi voittaa muutamia pisteitä ja toisen erän lopulla nähtiin yksi pisimmistä palloralleista koko ottelussa, mutta HU oli jo kaukana johdossa. Toinen erä päättyi pisteisiin 7-25 HU:lle.

Kolmas erä käynnistyi oletetusti Himangan Urheilijoiden komennuksessa ja vieraat nappasivat viisi pistettä heti alkuun. Särkät Volley pääsi erään mukaan ja kavensi mukavasti vähän väliä, mutta HU meni menojaan päättäväisesti. Syöttövuorossa ollut Särkät Volleyn Ville Roimala näytti osaamistaan syötöissä sekä onnistui iskemään pari pistettä vastustamattomasti HU:n kenttäpuoliskolle ja pistetilanne oli tämän jälkeen 11-21. HU kuitenkin lisäsi johtoaan eräpalloon asti, mutta ei onnistunut heti päättämään erä- sekä otteluvoittoaan, koska Särkät Volley ei päästänyt vastajoukkuetta eräpallosta voittoon, vaan kavensi aina 16-24-pisteisiin. Lopulta HU sai voittopisteensä ja kauden avausvoittonsa.

Ottelussa palkittiin parhaina pelaajina Himangan Urheilijoilta Iiro Lokasaari ja Särkät Volleylta Tuomas Siermala.

ValmentajaEsa Laurin mukaan ottelun lopputulos oli varsin odotettu koska ensimmäisen sarjaottelun jännitys ja kokemuksen puute loivat valtavia paineita joukkueelle ja yksittäisille pelaajille.

– Pelimme ei ole vielä lähelläkään sitä, mihin todellisuudessa pystymme. Olemme tällä hetkellä muita joukkueita jäljessä teknisesti ja taktisesti, mutta pystymme jatkossa kuromaan etumatkaa kiinni, koska joukkue on hyvin motivoitunut ja todella halukas oppimaan uutta ja omaa hyvät fyysiset ominaisuudet uuden oppimiseen, Lauri kertoo.

Hän jatkaa, että omiin omiin kykyihin luottaminen on tärkeää ja kunhan saadaan harjoituksissa pelaajien esittämät otteet mukaan otteluihin, voi joukkue haastaa kaikki sarjan joukkueet joukkueet kamppailussa sarjapisteistä.

– Ensimmäinen ottelu antoi valtavasti tietoa joukkueen kyvyistä ja kaikki pelaajat voivat luottavaisin mielin suunnata tuleviin koitoksiin. Särkät Volley tulee olemaan parhaassa iskussaan kuitenkin vasta kevätkaudella kun harjoittelua on saatu lisää alle ja loput joukkueen pelaajista vapautuvat armeijasta.

Lauri on toiminut vasta reilun kuukauden ajan Särkät Volleyn valmentajana, vaikka ajatteli, ettei enää valmentaisi sarjapeleissä. Tositoimissa Lauri oli viimeksi kaudella 2012-13, kun HU sijoittui 1-sarjassa lohkossaan toiseksi ja putosi liigakarsinnoissa niukasti Vaasan Kiistolle. Lauri on toiminut lentopallon aamutreenivalmentajana aluksi Kalajoen lukion ja nykyisin Kalajoki Akatemian palveluksessa jo reippaat kymmenen vuotta.

Paluu sarjajoukkueen peräsimeen tapahtui, kun ryhmä entisiä aamutreeniläisiä otti yhteyttä ja pyysi valmentajaksi uuteen Länsi-Suomen aluesarjaan, johon saatiin oma Keski-Pohjanmaan lohko. Lauri ei halunnut jättää entisiä aamutreenien valmennettaviaan pulaan, vaan otti haasteen vastaan.

Edellisen kerran Särkät Volley osallistui miesten sarjatoimintaan kaudella 2016-17 ja nyt uusi kokoonpano toi joukkueen takaisin lentopallokartalle.

#