torstai 22.10.2020 | 06:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Iida Vuollet voittoon Aateli Racessa – "Tästä sai hyvän boostin vielä syksyn harjoituksiin ennen talven kisoja"

KS
To 17.9.2020 klo 12:51

Iida Vuollet voitti upeasti junnujen Aateli Racen N18-sarjassa 5.-6. syyskuuta järjestetyissä kisoissa Vuokatissa.

Kisa koostui lauantaina aamupäivällä 3 kilometrin maastojuoksusta ja iltapäivällä 3 kilometrin ylämäkirullahiihdosta Vuokatin vaaralle. Juoksussa Vuollet oli kuudes. Hiihto-osuudelle hän lähti jahtaamaan kärkeä 0.43 sekuntia perästä. Hiihto oli Vuolletilta vahvaa tekemistä ja maalissa eroa oli tullut 28 sekuntia toiseksi tulleeseen Nora Kytäjään.

­– Kiva oli päästä pitkästä aika kisaamaan ja laittamaan itseä kunnolla ahtaalle. Juoksu kulki omaan tasoon nähden ihan kohtuullisesti ja sitä kautta saatiin kelvolliset asetelmat hiihto-osuutta varten. Hiihto-osuus oli ennakolta minulle se vahvempi osa-alue kisassa. Edessä oli hyvin selkiä tarjolla ja sain pikkuhiljaa tyttöjä kiinni nousun edetessä. Kokonaisuutena kisa oli aivan kelpo suoritus. Tästä sai hyvän boostin vielä syksyn harjoituksiin ennen talven kisoja, Vuollet kommentoi kisan jälkeen.

Sanni Vuollet teki hienon suorituksen N16-sarjassa sijoittuen neljänneksi.
Tomi Mäkipää

Myös Sanni Vuollet teki hienon suorituksen N16-sarjassa sijoittuen neljänneksi. Juoksussa hän oli seitsemäs ja lähti hiihtoon takaa-ajamaan 59 sekuntia kärjestä. Hänkin teki hyvää työtä hiihdossa, nostaen sijoituksen neljänneksi.

Muita hyviä junkkarisuorituksia olivat Jirka Oja (M18) sijalla 12, Katriina Vuollet (N16) sijalla 14, ja Oscar Rahja (M16) sijalla 11.

Eelis Valikainen jäi Iivo Niskasesta vain reilun minuutin.
Tomi Mäkipää

Kaksipäiväisessä Vuokatin Aateli Racessa miesten sarjassa Eelis Valikainen sijoittui 20. Lauantaina kisattiin rullahiihdossa prologi eli "vaaran maili" 1,6 kilometrin ylämäkihiihto Vuokatin vaaralle. Tässä Valikaisen sijoitus oli 39.

Sunnuntaina kisa jatkui aamupäivällä 4,5 kilometrin maastojuoksulla, jossa Valikainen teki huiman suorituksen ollen 14. jääden voittajasta Iivo Niskasesta reilun minuutin ja toisesta maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärisestä vain 28 sekuntia.

Iltapäivällä jatkettiin 15 kilometrin rullahiihdolla, maali oli jälleen Vuokatin vaaran päällä. Valikainen hiihti hienosti ja loppusijoitus oli 20. Taakse jäi monta kovaa nimeä. Tuomas Törnvall oli lauantaina 85. Sunnuntaina juoksussa 64. ja hiihdossa myös 64. Naisten sarjassa Maria Virpi oli lauantai prologissa 19. ja sunnuntain 3 kilometrin juoksussa 22. Viimeiseen 10 kilometrin hiihtoon hän ei osallistunut.

#