torstai 22.10.2020 | 07:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

K-Pallolle voitto ja tappio – RyPK-84 oli maanantain kotipelissä niukasti K-Palloa parempi

Perjantaina kauden viimeisessä ottelussa K-Pallo kohtaa vieraissa IK Myran II:sen

Jaarli Järvinen
Ke 9.9.2020 klo 08:25 | päivitetty ke 08:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Pallon edustusjoukkue pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa maanantaina, kun vastaan asettui kokkolalainen RyPK-84 , joka vei pisteet mukanaan niukalla 0-1 (0-0) voitolla. Ottelusta oli lupa odottaa tasaista, sillä joukkueet olivat ennen ottelua peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa.

Ottelun alku oli tasainen, eikä kumpikaan joukkueista päässyt murtautumaan hyville maalintekopaikoille. K-Pallosta lähimpänä maalintekoa oli Akseli Koutonen, jonka veto viuhui niukasti ohi vierasjoukkueen maalin. Myös vierasjoukkueen paikat olivat vähissä, sillä K-Pallon maaliin palannut Saku Uunila napsi vastustajan pitkät syötöt hyvällä prosentilla itselleen. Puolen tunnin kohdalla Najib Saadat sai pallon kuin varkain haltuunsa lähellä maalia, mutta ratkaisu suuntautui ohi maalin. Vielä ennen taukoa pääsi Jaarli Järvinen vapaasti puskemaan pilkun kohdilta Vitalii Svintsitskyin mainioon vapariin, mutta osuma jäi puolittaiseksi Näin tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla K-Pallo sai luotua hieman paremmin paikkoja ja mm. Akseli Koutonen pääsi pariinkiin kertaan laukomaan, mutta vedot painuivat harmittavasti joko yli, tai suoraan päin maalivahtia. Myös kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Juho Isokääntä pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto painui niukasti ohi maalin. Myös Najib Saadatilla oli hyvä paikka laukoa pallo verkkoon, mutta veto suuntautui yli maalin.

Kun ottelu alkoi hieman haiskahtaa tasapeliltä pääsi RyPK-84 kuitenkin rokottamaan 82. minuutilla K-Palloa pienestä nukahduksesta ja K-Pallon heikon purun jälkeen Joonas Hakasalo pelattiin yksin läpi ja tämä laukoi pallon alakulmaan.

Tämän maalin jälkeen RyPK-84 pudotti miehitystään alemmas ja K-Pallo puolestaan nosti lisää pelaajia ylemmäs. K-Pallo saikin lopussa luotua vielä pari paikkaa ja lähimpänä maalintekoa oli Jaarli Järvinen, joka pääsi puskemaan Viljami Tanhualan loistavaan kulmapotkuun, mutta pusku paukahti harmittavasti tolppaan. K-Pallo ei kovasta yrityksestä huolimatta saanut palloa verkkoon ja näin RyPK-84 vei pisteet lukemin 0-1.

K-Pallo olisi kenties ansainnut ottelusta hieman enemmän, kuin nolla pistettä, mutta vanha totuus on jälleen tässäkin muistettava, että ellei tee yhtään maalia on vaikea voittaa ottelua, tai saada edes pisteitä. K-Pallosta erottuivat puolustuksessa hyvin pelanneet Vitalii Svintsitskyi, sekä kenties kauden parastaan esittänyt laitapakki Eetu Nikupaavo. Myös Tommi Jutilan ja Joona Räisäsen työmäärä oli jälleen huikea. Myös kokoonpanoon palanneet Akseli Koutonen ja Tuukka Marjala pelasivat hyvällä tasolla.

Viime viikon keskiviikkona Kalajoen Pallon edustusjoukkue kaatoi Pietarsaaressa Innon / Golden Boysin 0-3 (0-1).

Lähtökohdat otteluun eivät olleet K-Pallon kannalta kaikkein optimaalisimmat, sillä runsaasti avauksen pelaajia oli jälleen sivussa ja matkaan jouduttiin lähtemään vain kahden vaihtopelaajan voimin.

Ottelun alku oli tasainen ja peli aaltoili päästä päähän, mutta kumpikaan joukkueista ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. K-Pallosta ensimmäisenä lähellä maalintekoa oli Teemu Kyösti, joka kotijoukkueen harhasyötön seurauksena pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta laukaus osui harmillisesti tolppaan. Hetkeä myöhemmin kolisi jälleen tolpassa, kun Viljami Tanhualan erinomaisesta kulmapotkusta pääsi Anton Tavasti puskemaan pallon tolppaan. Hetkeä myöhemmin seuranneesta kulmapotkusta Juhana Lauri runnoi pelivälineen maaliin, mutta erotuomari ei nähnyt pallon ylittäneen maaliviivaa ja näin ollen peli säilyi edelleen maalittomana.

Vielä tovi myöhemmin pääsi Najib Saadat karkaamaan yksin läpi, mutta tällä kertaa veto tyssäsi ylärimaan. Lopulta 44. minuutilla rikkoutui kuparinen, kun Tommi Jutila pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta pallon ilmasta verkkoon ja K-Pallon 0-1 johtoon. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkue oli heti lähellä tasoitusta Samuli Parhialan karattua yksin läpi, mutta K-Pallon maalissa kolmen vuoden tauon jälkeen pelannut Jaarli Järvinen venyi hämmentävän hyvään torjuntaan. Tämän jälkeen peli aaltoili jälleen päästä päähän ja mm. Teemu Kyöstillä oli useampi hyvä maalipaikka, mutta vedot painuivat niukasti ohi maalin.

Lopulta 75. minuutilla nähtiin K-Pallon kannalta helpottava maali, kun Juhana Lauri nousi laidalta kohti maalia ja syötti millintarkasti maalin eteen Gabor Tothille, joka laukoi pallon Innon / Golden Boysin maalivahdin jalkojen välistä sisään.

Tämän jälkeen kotijoukkue yritti nostaa lisää pelaajia hyökkäykseen, mutta K-Pallon puolustus kesti lähentelyt hyvin. Vielä 86. minuutilla Joona Räisänen pelasi pallon Juhana Laurille, joka kuljetti sen kolmen kotijoukkueen pelaajan läpi ja niittasi lopulta lukemiksi 0-3.

Vielä aivan ennen loppuvihellystä oli myös kotijoukkue lähellä maalintekoa, mutta laukaus kilahti tolppaan ja näin K-Pallo nappasi hienon 0-3 voiton.

K-Pallon pelissä nähtiin jälleen hieman kadoksissa ollutta asennetta ja joukkue esitti ajoittain oikein mallikasta peliä. Etenkin topparina pelannut Vitalii Svintsitskyi dominoi välillä kentällä miten tahtoi ja myös Viljami Tanhualan erikoistilanteet olivat jälleen kerran erittäin vaarallisia. Myös keskikentän keskustassa hurjasti raataneet Joona Räisänen ja Tommi Jutila esiintyivät erinomaisesti.

Perjantaina K-Pallo kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan vieraissa IK Myran II:sen ja luonnollisesti K-Pallo lähtee hakemaan ottelusta voitokasta päätöstä kaudelleen.

#