torstai 22.10.2020 | 06:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kalajoen Junkkarien Klaara Kivistö nousi seipäässä jo kolmen metrin kynnykselle – Vahvisti samalla asemaansa 12-vuotiaiden kotimaisena ykkösenä

Lauri Järvinen
Ma 31.8.2020 klo 09:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Junkkarien Klaara Kivistö paransi Raahessa seiväsennätyksensä 290:een. Samalla hän vahvisti asemaansa 12-vuotiaiden kotimaisena ykkösenä. Rima jäi paikalleen toisella yrityksellä; yllätys se ei ollut: Klaara taivutti äskettäin jo parikin kertaa 2,80. Nyt saavutettu ennätys on Suomen 12-vuotiaiden kaikkien aikojen viidenneksi paras, hyvin lähellä toista sijaa.

Selvästi kärjessä oleva Espoon Saga Andersson pitänee paikkansa kesän 2012 suuria lupauksia nostaneella 3,21 hypyllään; muut ovat periaatteessa tavoitettavissa ja tänä syksynä, jos olosuhteet säilyvät hyvinä. Saga nousi 17-vuotiaana 2017 ikäluokkansa maailman parhaimmistoon hypättyään 4,42, mutta jatkossa taival on ollut takkuinen, eikä tulos ole parantunut.

Klaaran viime kesänä saavuttamaa 11-vuotiaiden Suomen ennätystä 2,75 ei ole kuluvalla kaudella uhattu. Hän paransi 2019 roimasti ennätystään ja jossain määrin samaan suuntaan ollaan nyt menossa.

– Sopivan seipään löytäminen kesti kauan, nyt olen saanut käyttööni aika hyvän, joka on jo kuudes seipääni tänä kesänä, kertoo pääasiassa isänsä valmentama Klaara. Kivistöillä on ollut kotipihallaan jo jonkin aikaa erinomainen seiväshypyn harjoituspaikka telineineen ja alastulon pehmusteineen.

Klaara on varsin monipuolinen urheilija, joka on tänä kesänä kilpaillut monessa muussakin yleisurheilulajissa, yleensä verraten hyvällä menestyksellä, joskus monessakin lajissa yhtenä iltana. Kilpahiihto on kuulunut ohjelmaan jo vuosikausia, kuluneena talvena hän saavutti pm-pronssia. Meno on ollut yhtä sujuvaa luistellen ja perinteisellä tavalla. Kun lumesta on ollut puutetta, Kivistöt ovat suunnanneet Lappiin.

Taitoluistelu on kuulunut Kivistön tyttöjen ohjelmaan jo varhain ja se on vetänyt mukaansa myös Klaaran. Hän on kehittänyt ruumiinhallintaansa myös telinevoimistelulla ja kilpaillut voimistelussa tyttöjoukkueen mukana ympäri Suomea.

Monipuolinen harjoittelu ja kilpaileminen nuorena tasoittaa ja pohjustaa usein tietä myöhempään menestykseen. Kivistön tasaiselta kotipihalta on hyvä jatkaa kohti korkeuksia, ehkä taivaitakin tavoitellen!

#